Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

CHPli Akova: MİT Kampını kime sattınız?

CHPli Akova: MİT Kampını kime sattınız?

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Ayvalık İlçesi Küçükköy Beldesi Sarımsaklı mevkiindeki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kampının ünlü bir siyasetçinin oğluna satılıp satılmadığıyla ilgili TBMMye soru önergesi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Ayvalık İlçesi Küçükköy Beldesi Sarımsaklı mevkiindeki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kampı`nın ünlü bir siyasetçinin oğluna satılıp satılmadığıyla ilgili TBMM`ye soru önergesi verdi.
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yanıtlaması istemiyle TBMM`ye bir soru önergesi verdi. CHP`li Akova soru önergesinde, Sarımsaklı`da, MİT mensuplarının tatillerini geçirmek amacıyla faaliyette bulunan kampa bu yıl kimsenin alınmadığını belirterek şunları kaydetti: "Türkiye`nin değişik yerlerinden gelen MİT mensuplarının dinlendiği, hasretlik giderdiği, sohbet ettikleri, tatil yaptıkları bu kampa bu yıl hiç kimse alınmamıştır. Bir süredir basında çıkan haberlere göre kamuya ait birçok kamp yeri özelleştirilip, ranta açılacaktır. Plajların özelleştirilip, halkın kullanımına kapatılması kamu yararının yok edilmesi olup, halkın taleplerinin görmezden gelinmesidir. Sarımsaklı`daki MİT kampının bu yıl kapalı olmasının nedenleri nelerdir? MİT Kampı`nın ünlü bir siyasetçinin oğluna satıldığı ile ilgili iddialar doğru mudur? MİT Kampı satıldıysa, satış işlemi ihale ile mi gerçekleştirilmiştir? İhaleye kimler katılmıştır? Satış hangi şartlarda, kime yapılmıştır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı