Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHPli Akovadan muhtar maaşlarına zam önerisi

CHPli Akovadan muhtar maaşlarına zam önerisi

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova muhtarların maaşlarının artırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Kanun Teklifi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova muhtarların maaşlarının artırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı`na Kanun Teklifi verdi.
Milletvekili Akova, kanun teklifinin gerekçesinde şu hususlara değindi: "Devletin temel yönetim birimlerinden olan muhtarlıklar, devletin vatandaşıyla buluştuğu, temel taşlardandır. Muhtarlar herhangi bir siyasi partiyi temsil etmeden, kendi kişiliği ile seçilip; maddi manevi birçok yetersizliğe rağmen, büyük bir fedakârlıkla görevlerini yapmaktadırlar. Üstelik vatandaşlar muhtarların görev ve yetki alanına girmeyen sorunlarında bile muhtarlardan çözüm beklemektedirler. 29 Mart 2009 yerel seçimlerine göre, ülkemizde mahalle muhtarı sayısı 18.607, köy muhtarı sayısı 34.275 kişidir. Köy ve mahalle muhtar sayısı toplam olarak 52.882 kişidir. Muhtarlar özlük haklarının iyileştirilmesi hususunda görev ve sorumluluklarına uygun biçimde bir takım hakları uzun zamandır talep etmektedirler. Muhtarların talepleri arasında bulunan maaşlarının asgari ücretten verilmesi isteği uzun zamandır dikkate alınmamaktadır. Muhtarların görev ve sorumluluklarına uygun biçimde özlük haklarının iyileştirilmesi ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmeleri amacıyla maaşlarının en azından asgari ücret düzeyine yükseltilmesi gerekmektedir."
Akova`nın, TBMM`ye verdiği Kanun Teklifi ile "10/09/1977 tarihli ve 2108 sayılı Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası`nın 1 inci maddesinde değişik yapmayı amaçlayarak; muhtarların maaşlarını asgari ücret düzeyine çıkarıp, mağduriyetlerinin giderilmesinin sağlamak istemiştir". Bu bağlamda "10/09/1977 tarihli ve 2108 sayılı Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası`nın 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan `3000` ibaresinin `12.000` olarak değişmesi" teklif edilmiştir.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı