Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHPli Başkan Sarı görevine başladı

CHPli Başkan Sarı görevine başladı

Cumhuriyet Halk Partisinden, Erdek Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sarı, Cuma günü mazbatasını aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi`nden, Erdek Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sarı, Cuma günü mazbatasını aldı.
Beraberinde CHP`li Belediye Meclis üyeleri, CHP İlçe Örgütü ve kalabalık bir partili grupla Erdek İlçe Seçim Kurulu`na gelen Hüseyin Sarı, Erdek İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alarak göreve resmen başlamış oldu.
Daha sonra Tasarı İnşaat Bürosuna gelen Başkan Sarı, buradan da Belediye Başkanlığı binasına geldi.
Burada alkış, sloganlar ve davullarla karşılanan Başkan Sarı, yaptığı konuşmada, demokratik rejim ile yönetilen ülkelerde seçimleri kaybetmenin ve kazanmanın olabileceğini hatırlattı.
Başkan Sarı "Demokrasilerde önemli olan çoğunluktur. Bugün itibari ile kesinleşen seçim sonuçlarına göre Erdek merkezde oyların % 60`ını, Ocaklarda rekor bir oranla % 67`sini, Yukarıyapıcıda % 66`sını, aldık. Bugün biliyorsunuz ki iktidarda bulunanlar % 45 oy alırken, biz Erdek genelinde geçerli oyların % 53`ünü alarak kazandık. 
Biz Cumhuriyet Halk Partisinin ülke genelinde en çok oy alarak seçilen 10. belediye başkanı ve meclis üyeleri olduk. Çok partili rejimi geçtiğimiz günden bu yana tam 64 yıl sonra CHP Erdek`te seçimi kazanmış oldu. Bu da bizim için ayrı bir gururdur. Ayrıca bir önceki dönem seçimi kaybedip bir sonraki dönem seçimi kazanan tek belediye başkanı olarak da tarihe geçmenin onurunu yaşıyorum. Bu koltuğun, bize vermiş olduğu bütün yetkileri herkese hukuk çerçevesinde eşit davranarak, hukuk düzenine uyacağımıza söz veriyoruz. Ancak geçtiğimiz beş yılda hukuk dışı imtiyaz elde etmiş, hukuka aykırı olarak bu memleketin nimetlerinden faydalanarak yasal prosedürleri yerine getirmemiş kişilerle de bugünden itibaren hesaplaşmalara başlayacağım. Bunu söylerken de kimseyi tehdit etmek amaçlı filan söylemiyorum ama biz nasıl hesap verdiysek onlarda verecekler." dedi. 
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, konuşmasının ardından makamına girerek ilk tebrikleri kabul ettikten sonra, Karşıyaka ile Ocaklar Belde Belediyelerinin hizmet binalarını teslim almak üzere bu mahallelere gitti.          
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli