Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

CHPli Demirözden, zeytine destek

CHPli Demirözden, zeytine destek

Mecliste zeytin üreticisinin sesi olmaya devam edeceğiz

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, tarım satış kooperatifleri ve birliklerinin yaşaması gerektiğini belirterek, "Güney Marmara Bölgesi`nde 30 bin üretici ortağı bulunan Marmarabirlik`in yanındayız ve üreticinin sesi olmaya devam ediyoruz" dedi. Demiröz, sofralık zeytinin de tarımsal destekleme kapsamına alınması için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi.
Milletvekili Demiröz, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, il başkan yardımcısı Ali Sarı ve İl Genel Meclisi Üyesi Kahraman Atlı ile birlikte Marmarabirlik`i ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve genel müdür İbrahim Minareci ile görüşen Demiröz, nisan ayının ikinci haftasında Gemlik, Orhangazi, İznik ve Mudanya`da zirai kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle toplantılar yapacaklarını söyledi. Dünyanın en lezzetli sofralık zeytinlerinin yetiştirildiği Güney Marmara`da buğday, kanola ve pamuğa destek verildiği halde zeytine verilmediğinin altını çizen Milletvekili Demiröz, "Sofralık zeytine prim desteği verilmesi için imza kampanyası başlatacağız. Bu çalışmamız, siyaset üstü bir çalışmadır. Parti ayrımı yapmaksızın, zeytine destek sağlanması için diğer partilerle birlikte çalışacağız. Zeytin üreticisine başka türlü sahip çıkılamayacağı ortada.. Ayrıca, tarım satış kooperatifleri birliklerinin de yaşaması gerekiyor ki, üretici ayakta kalabilsin" dedi.
Demiröz, TBMM`de zeytin üreticisinin sesi olmaya devam edeceklerini belirtirken, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa da, sofralık zeytine prim desteği verilmesi halinde kayıtdışılığın ortadan kalkacağını, devlete katma değer sağlanacağını söyledi.
Asa, Marmarabirlik`in 2012-2013 kampanyasında 137 milyon lira değerinde 44 bin 500 ton sofralık zeytin aldıklarını belirtirken, genel müdür İbrahim Minareci de, sofralık zeytin piyasasının belirleyicisi olma rolünün Marmarabirlik`i yorduğunu ifade etti ve "Borsaların işlevinin artırılması, emtia borsalarının kurulması gerekmektedir. Ürünün fiyatı da ancak borsalarda belirlenmelidir" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı