Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHPli Havutça, Başbakana Hangi Belediyelerin Dinlendiğini Sordu

CHPli Havutça, Başbakana Hangi Belediyelerin Dinlendiğini Sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana 2009 yılından bu yana telefonları dinlenen, teknik takip altına alınan kaç belediye, kaç belediye başkanı ve kaç belediye çalışanı olduğunu sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a 2009 yılından bu yana telefonları dinlenen, teknik takip altına alınan kaç belediye, kaç belediye başkanı ve kaç belediye çalışanı olduğunu sordu
Havutça, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na verdiği soru önergesinde, "Sosyal demokrat, halkçı ve çağdaş belediyecilik anlayışıyla, hizmet üretmeye çalışan Cumhuriyet Halk Partili belediyelerden kaçının göreve geldikleri 2009 yılından bu yana telefonları dinlenmektedir? Hangi Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri ve başkanları teknik takip altındadır?" diyerek şu soruları yöneltti: "2009 yılından bu yana telefonları dinlenen, teknik takip altına alınan kaç belediye, kaç belediye başkanı ve kaç belediye çalışanı vardır? Bunların kaçı Cumhuriyet Halk Partilidir?
2009 yılından bu yana telefon dinlemesi ve teknik takip sonucu kaç Cumhuriyet Halk Partili belediyeye baskın yapılmıştır? Telefon dinlemesi ve teknik takip sonucu kaç belediye hakkında soruşturma açılmıştır? Kaçı nasıl sonuçlanmıştır? Telefon dinlemesi ve teknik takip sonucu kaç belediye başkanı ve çalışanı gözaltına alınmış, kaçı hakkında dava açılmış, kaçı nasıl sonuçlanmıştır?
2009 yılından bu yana belediye başkanlarının telefonlarını kim ya da kimler hangi mevzuata göre dinlemektedir? 
2009 yılından bu yana hangi belediye başkanları hangi mahkeme kararları ile dinlenmektedir? 
Balıkesir`de Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının telefonları dinlenmiş midir? Bugün itibariyle Balıkesir`de telefonları dinlenen belediye başkanı var mıdır?
Telefonları dinletilen parti başkanları, yöneticileri, milletvekilleri var mıdır? Varsa bu dinlemelerden nasıl bir sonuç alınmıştır? 
Bütün bu telefon dinlemeleri ve teknik takipler hangi amaçla yapılmaktadır? İstihbarat amaçlı yapılan kaç telefon dinlemesi vardır? Adli amaçlı kaç telefon dinlemesi yapılmıştır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı