Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHPli Havutça: Öztaylan Latife Yapmıyorsa Baltayı Taşa Vurmuştur

CHPli Havutça: Öztaylan Latife Yapmıyorsa Baltayı Taşa Vurmuştur

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Ayyıldıztepede yaşanan çöplük yangını ile Bandırmaya su getiren isale hattına Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından zarar verilmesi ile ilgili kurumsa

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Ayyıldıztepe`de yaşanan çöplük yangını ile Bandırma`ya su getiren isale hattına Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından zarar verilmesi ile ilgili kurumsal çalışmaların adresinin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) olmadığını söyledi. Havutça, "Adres yanlış verilmiştir. Görev davetinin adresi isale hattına zarar veren MTA`dır. Balta taşa, kazma da Bandırma`nın suyuna vurulmuştur. Yerel seçimler yaklaşırken Bandırmalıların duyduğu kuşkuyu dile getirmekten daha doğal ne olabilir?" dedi.
Havutça, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerin yaklaşması üzerine başarılı CHP`li belediyelere yönelik AKP`nin itibarsızlaştırma kampanyalarının arttığını söyledi. Havutça, "hatta bu kampanyaların giderek artacağını biliyoruz" diyerek böyle bir dönemde Bandırma Ayyıldıztepe`de yaşanan çöplük yangını ile Kumköy regülatöründe MTA`nın Bandırma`ya su getiren isale hattına zarar vermesini manidar bulduğunu yineledi. "Konunun takipçisi olmak benim görevim" diyen Havutça, şunları söyledi:
"Yerel seçimler yaklaşıyor. AKP hükümetinin belediyelere uydurma iddialarla yaptığı baskınlar, gözaltılar, halkın gözünde başarılı CHP`li belediye başkanlarını itibarsızlaştırma gayretini halk biliyor. Bandırma Belediyesi`ne müfettişin biri girip biri çıkıyor. Denetime kimsenin bir şey dediği yok, fakat bunu bir baskı, bir yıldırma, itibarsızlaştırma ve iktidar gücü olarak kullanırsanız o zaman hukuksuz ve anti demokratik olursunuz. Böylesi bir dönemden geçerken Bandırma Ayyıldıztepe`de yaşanan çöplük yangını ile Bandırma`ya su getiren isale hattına MTA tarafından zarar verilmesi herkesin aklında soru işaretleri bıraktı. Yerel seçimler yaklaşırken Bandırmalıların duyduğu kuşkuyu dile getirmekten daha doğal ne olabilir? Hükümet olarak, iktidar gücü olarak, bölge milletvekili olarak Sayın Cemal Öztaylan`ın bu kusurun üzerine gitmesi, sorumlularını bulması, Bandırmalıları aydınlatması gerekirken MİT`i göreve çağırarak latife yapıyor olması son derece talihsizdir. Yok eğer Sayın Öztaylan latifeden uzak bir açıklama yapmış ise, adres yanlış verilmiştir. Görev davetinin adresi isale hattına zarar veren MTA`dır. Balta taşa, kazma da Bandırma`nın suyuna vurulmuştur. Görevim gereği bu konuyu takip edip soru önergesi vereceğim. Sayın Öztaylan da bir bölge milletvekili olarak bu konunu açıklığa kavuşmasında destek verebilmelidir."
"Silivri Mahkemesi İntikam Mahkemesidir. Bu Beyanlar Da Göstergesidir"
CHP Milletvekili Havutça Silivri mahkemesinin "intikam mahkemesi" olduğunu söyledi. Havutça, "Silivri`de yapılan hukuksuzluğa sessiz kalanların,  `geçmişte siz de bize yaptınız` diyenlerin, `Biz yargılanırken siz neredeydiniz? Nerede sizin çağdaşlığınız, demokratlığınız?` diye soranların bu beyanları Silivri`nin intikam mahkemesi olduğunun somut bir göstergesidir. Bizler, hep hukuksuzluğun karşısında bir duvar gibiydik. Gün geldiğinde Yüce Divan`da hesap verecek olanların da haklarını biz savunacağız " diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false