Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHPli İl Genel Meclisi üyelerinin tepkisi

CHPli İl Genel Meclisi üyelerinin tepkisi

Balıkesir İl Genel Meclisinin Bandırmalı CHP üyeleri İsmet Koçyiğit, Ahmet Göçmez ve Hüsnü Atay, Bandırma Gübre Fabrika larının (BAGFAŞ), ikinci gübre fabrikası kurulması için İl Genel Meclisinin AKPli üyeleri tarafından işletme izin raporu veril

Balıkesir İl Genel Meclisi`nin Bandırmalı CHP üyeleri İsmet Koçyiğit, Ahmet Göçmez ve Hüsnü Atay, Bandırma Gübre Fabrika ları`nın (BAGFAŞ), ikinci gübre fabrikası kurulması için İl Genel Meclisi`nin AKP`li üyeleri tarafından işletme izin raporu verilmesini eleştirdiler. CHP ilçe binasında, İlçe Başkanı Metin Ok`un da katıldığı basın toplantısında Bandırmalı İl Genel Meclisi Üyeleri adına ortak açıklamayı İsmet Koçyiğit yaptı. Koçyiğit, 62 üyeden oluşan İl Genel Meclisi`nde, BAGFAŞ`ın, Erdek`e bağlı Aşağıyapıcı Köyü sınırları içinde yapacağı fabrikaya iznin, CHP`li 18 üyenin itirazına karşın 34 AKP`linin oylarıyla kabul edildiğini vurgulayan Koçyiğit, şunları söyledi:
"Biz, Bandırmalı üç İl Genel Meclisi Üyesi olarak bu fabrikaya karşı çıkarak, ret oyu kullandık. Oylamadan önce söz alarak, bu fabrika konusunun iyi incelenmesi için mart ayı toplantısına bırakılmasını istedim. Bu fabrikanın, Bandırma`da yaşayanların sağlığı için yeni bir darbe olacağı açıktır. 2010 yılında, Sağlık Bakanlığı`nın gizli raporlarını ele geçirmiş ve Bandırma`da yaşayan 60 bin kişide solunum yolları hastalıkları görüldüğünü öğrenerek, kamuoyu ile paylaşmıştık. Yani, Bandırma`da yaşayan iki kişiden birinde solunum yolları hastalığı bulunuyor. Bandırma ve yöresinde, diğer bölgelere göre kanser hastalığı üç kat fazla."
Çolak ve Öz de, kanserden öldü
Bandırma`da kanser hastalığında büyük artışlar görüldüğünün altını çizen Koçyiğit, "Unutmayalım ki, AKP İlçe Başkanı İsmail Çolak 2005, CHP İlçe Başkanı Mustafa Öz ise 2008 yılında kanserden yaşamlarını yitirmişti" dedi.
BAGFAŞ`ın çevreye bıraktığı şlam atıklarının denize karıştığını öne süren Koçyiğit, "Bu atıklarda arsenik bulunduğu söyleniyor. Tabii, Bandırma`da yaşamadığından, bu havayı solumayan BAGFAŞ`ın kurucusu Recep Gençer`in, Bandırmalıların sağlıklarını düşünmesi beklenemez" diye konuştu.
Eşref Kasapoğlu`na ağır eleştiri
 İl Genel Meclisi`nde konuşmasının ardından söz alan AKP`nin Bandırmalı İl Genel Meclisi Üyesi Talip Yıldız`ın da, "Koçyiğit`in sözlerine aynen katılıyorum" demesine karşın diğer AKP`li üye Ahmet Okbay ile birlikte fabrikanın kurulması doğrultusunda oy kullandığını açıklayan Koçyiğit, AKP Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu`nu da ağır bir dille eleştirdi. Koçyiğit, AKP`nin Bandırmalı iki üyesinin, fabrikanın kurulması ile ilgili açıklama yapmaya çağırırken, şunları söyledi:
"Eşref Kasapoğlu, bu fabrikaya parti olarak neden karşı çıkmadıklarını kamu oyuna açıklamak zorundadır. Bu arada kendisine bir önerim de şudur. Bandırma`nın sağlığını daha da bozacağı ortada olan bu fabrikaya paralel olarak Bandırma`da ikinci devlet hastanesinin yapılmasını da sağlayarak, bu hastaneyi, Başbakana açtırsın. Biz, bu fabrikanın kurulmaması için elimizden geleni yaptık, ancak engelleyemedik."
CHP İlçe Başkanı Metin Ok ise İL Genel Meclisi`nde alınan kararın iptali konusunda yargıya başvurmayı düşündüklerini belirtti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli