Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

CHP’li Kırdar, Büyükşehir Meclisi’ne ‘yerel basın’ önergesi verdi

CHP’li Kırdar, Büyükşehir Meclisi’ne ‘yerel basın’ önergesi verdi

Erdek Belediye Meclisi ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Canan Kırdar, katıldığı Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında ‘yerel basın’ la ilgili önerge verdi.

Erdek Belediye Meclisi ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Canan Kırdar, katıldığı Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında ‘yerel basın’ la ilgili önerge verdi. 
Kırdar, verdiği önergede BBB Meclis kararlarının özetlerinin yerel gazetelerde yayınlanmasını talep etti. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi (BBB) Şubat ayı Meclis toplantısı yapıldı. 
Toplantıya; ilçemizden Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Belediye Meclis üyeleri Canan Kırdar ve İbrahim İlhan katıldı. 
Erdek Belediye Meclisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, Büyükşehir Belediye Meclis kararlarının özetinin yerel gazetelerde yayınlanmasını istedi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 Şubat 2022 tarihli toplantısında Kırdar’ın verdiği önergeye Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Metin Özpınar ve İYİ Parti Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Bülent Başaran da imza attılar.                   
Kırdar’ın önergesi şöyle: 
“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 14. maddesin de, ’Belediyemiz hizmetleri vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulur’, yine aynı kanunun 23. maddesinde ise ‘Kesinleşen meclis kararlarının özetleri 7 gün içinde uygun araçlarla halka duyurulur’ denilmekte olup, belediye hizmet ve faaliyetleriyle ilgili alınan Meclis kararlarının özetlerinin Balıkesir’de günlük yayın yapan yerel gazetelere Basın İlan Kurumu aracılığıyla resmi ilan tarifesiyle yayınlattırılması ve ilan bedellerinin Belediyemiz tarafından ödenmesi konusunun belediye meclis gündemine alınması ve karara bağlanması hususunu arz ederiz.” 
Önerge, incelenmek üzere Canan Kırdar’ın da yer aldığı Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. 
BBB Meclisi’nde, Susurluk Belediyesi Meclis kararı tartışma yarattı 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, devamsızlığı nedeniyle Susurluk Belediye Meclis Üyeliğinin düşmesine karar verilen Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi İbrahim Dürmüş’ün durumu tartışma yarattı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu kararı eleştirirken, “Millet İttifakı” üyeleri de yapılan uygulamanın, yasa ve yönetmeliğe uygun olduğunu savundular. Haber: Önder Balıkçı 
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı