Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

CHPli Kocaoğlu, turistik beldelerin iptaline karşı

CHPli Kocaoğlu, turistik beldelerin iptaline karşı

İzmirin CHPli Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, turistik beldelerin kapatılmasını yanlış bir karar olarak değerlendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önce Ayvalık ardından geldiği Edremit`te, turistik beldelerin kapatılmasını hatalı bir karar olarak gördüğünü söyledi.
Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde polis tarafından operasyon yapılan Ayvalık Belediyesi`ni ziyaret etti.
Kocaoğlu, Ayvalık ziyaretinin ardından, 1 aydır Kepsut Cezaevi`nde tutuklu yargılanan Edremit`in MHP`li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç`a destek olmak amacıyla Edremit Belediyesi`ne gelip, Belediye Başkan Vekili Eyüp Fatih Çağlar`ı ziyaret etti.
Edremit`te basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kocaoğlu, büyükşehirlerin oluşturulması sürecinde beldelerin kapatılmasının yerelden yönetimi törpüleyip bitireceğini öne sürdü.
Özellikle turistik beldelerin kapatılmasını yanlış bulduğunu anlatan Kocaoğlu, "İç içe geçmiş beldelerin birleştirilmeleri doğru olabilir. Fakat tarihi ve turistik beldelerin kapatılması çok yanlış bir uygulamadır. Bizim bölgemizde de bu gibi yerler çok fazla. İzmir`deki Alaçatı`nın, Balıkesir`deki Akçay`ın, Altınoluk`un, Güre`nin, Zeytinli`nin kapatılması çok vahimdir. Bu uygulama, yerelden yönetimi törpüler ve bitirir. Halk, belediye başkanını görmek ister" diye konuştu.
Edremit Belediye Başkanı MHP`li Kılıç`ın bir an önce serbest kalması ve özgürlüğüne kavuşmasını arzu ettiğini kaydeden Kocaoğlu,, "Belediye başkanlarımızla, bütün iyi niyetimizle Tuncay Kılıç başkanımızın yanındayız. Bunların hepsi gelip geçecek, içerideki insana moral desteği lazım" dedi.
Kocaoğlu`nun Balıkesir ziyaretine, Menemen, Narlıdere, Aliağa ile Burhaniye Belediye Başkanları da eşlik etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false