Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP’li Panç, Büyükşehir Belediyesi’ni ihbar etti

CHP’li Panç, Büyükşehir Belediyesi’ni ihbar etti

CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr Selim Panç, 28 Eylül 2021 tarihinde BASKİ’nin Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapılan olağanüstü genel kurul sonrasında kademeli su fiyatlarının düşürülmesine ilişkin yazılı basın açıklaması yapt

CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr Selim Panç, 28 Eylül 2021 tarihinde BASKİ’nin Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapılan olağanüstü genel kurul sonrasında kademeli su fiyatlarının düşürülmesine ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. 
Bu tarife indirimleri yeterli bulmayan Panç “Tarife eski haline geri dönene, zamlar tamamen geri alınana kadar yapılan bu değişiklikler ağza bir parmak bal çalmaktır ve bu anlayışla uzlaşma şansımız yoktur.” dedi. 
Zamlar ile ilgili başlattıkları hukuksal sürecin devam ettiğini dile getiren Panç “Bu sürecin kamu yararına tamamlanacağına, zamların hukukla geri alınacağına dair de inancımız tamdır. Bu zamların kırsalda yaşayan insanlarımıza zulüm anlamına geldiğini ifade ettiğimizde de birileri çıkıp bu durumun zam olmadığını, halkı yanlış bilgilendirdiğimizi faturaları fahiş fiyatla gelen yurttaşlarımızı hiçe sayarak dile getirmişti. Hem kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı hem de açıkça bin liraları bulan faturaları kulağının üzerine yatınca yok olacak sanan bu hastalıklı bakış açısı, yönettikleri belediyenin baskımız ile zamları geri alınmak zorunda kalarak kendilerini yalanladı.” dedi. 
“Ortadaki zam değil iddia ettikleri gibi tasarruf ise, zam değil tasarruf mu geri alınmıştır?” diye soran Panç “Fahiş gelen faturaların sorumlusu % 300’ün üzerinde zam veren siyasal anlayışları mıdır yoksa kırsalda yaşayan vatandaşlarımız mıdır? Market etiketinde fırsatçılık arayanlara Büyükşehir Belediyesi’ni ihbar ediyoruz. Hayat pahalılığının sorumluluğunu asla almayan, ekonomiyi yönetmeyi beceremeyen, yabancı paranın fırlamasına karşı koyamayan öte yandan da şatafatlı israf saraylarında yaşamayı kendilerine hak gören siyasi anlayış artık piyasa fiyatlarını teftiş ederek fırsatçılık yapanları tespit etme çalışmasına başladığını beyan etti. Bu anlamda AKP Genel Başkanı Erdoğan’da fırsatçılık yapanların ihbar edilmesi çağrısında bulundu. Biz de buradan ihbar ediyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin su zamları açıkça fırsatçılıktır. Beceremediğiniz ekonomi yönetiminin faturasını halka çıkartmaktır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu tarife sistemi ve zam-zulüm anlayışının denetlenmesini, bu fırsatçılığın bedelini kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın değil, zamları yapanların ödemelerini istiyoruz. Eğer bu fırsatçılığa göz yumulacaksa, ilk seçimde kendilerini tarihin çöp sepetine gönderip; AKP’nin ve ortağının zam-zulüm anlayışına asla geçit vermeyeceğiz” ifadesini kullandı 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Büyükşehir Belediyesi’ ihbar
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı