Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP’li Şahin, Balıkesir Devlet Hastanesi’ne bütçe ayrılmadı

CHP’li Şahin, Balıkesir Devlet Hastanesi’ne bütçe ayrılmadı

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Yatırım Programında Balıkesir Devlet Hastanesi’nin 531 milyon lira olan proje tutarından 2022 yılı için sadece 8 milyon lira ayrıldığını öne sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Yatırım Programında Balıkesir Devlet Hastanesi’nin 531 milyon lira olan proje tutarından 2022 yılı için sadece 8 milyon lira ayrıldığını öne sürdü. 
400 yataklı Balıkesir Devlet Hastanesi’nin 2017 yılından bu yana yatırım programında olduğunu hatırlatan Şahin “Ancak bugüne kadar hastane inşaatı için bir çivi dahi çakılamadığını gördük. 531 milyon lira proje bedeli belirlenen proje için 2022 yılında toplam miktarın sadece % 1,5’i ödenek olarak ayrılmış durumdadır. Böyle giderse halkımız bu hastanenin bittiği günü göremeyecek.” dedi. 
Cumhurbaşkanlığı 2021 yılı Yatırım Programı’nda Balıkesir Devlet Hastanesi için 278 milyon lira ayrıldığını söyleyen Şahin, bu yıl maliyetin 2 katına çıktığını ifade etti. 
Şahin, “AKP iktidarının ekonomi politikalarında gösterdiği başarısızlığın faturasını vatandaşlarımız ödemeye devam ediyor. Geçen yıl 278 milyon liraya yapılabilecek olan hastanenin maliyeti bu yıl % 90 artışla 531 milyon liraya çıkmış durumdadır. Normal şartlarda her geçen yıl ilerlemesi gereken süreç, sürekli olarak sekteye uğramaktadır. Geçen yıl proje tutarının % 10’u kadar bütçe ayrılmışken, bu yıl yatırım programında belirtilen proje tutarının sadece % 1,5’i ödenek olarak ayrılmış durumdadır. Bu şekilde devam ettiği takdirde Balıkesirliler bu hastanenin bittiği günü göremeyecekler. Öyle anlaşılıyor ki bu hastaneyi hizmete geçirmek CHP iktidarına nasip olacak.” ifadelerini kullandı. 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2022 Yılı Sağlık Bakanlığı görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Balıkesir Devlet Hastanesi’nin durumunu sorduğunu hatırlatan Şahin şöyle konuştu: “ Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sayın Bakan Balıkesir Devlet Hastanesi’nin proje hazırlık çalışmalarının devam ettiğini, 2022 yılı Mart ayında ise ihalesinin gerçekleştirileceğini ifade etmiştir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da konunun takipçisi olacak, Balıkesir Devlet Hastanesi’ni hemşerilerimizle buluşturmak için gereken girişimlerde bulunacağız. Pandemi sürecinde gözle görülür şekilde aksayan sağlık hizmetlerinin giderilmesi adına Balıkesirlilerin bu hastaneye şiddetle ihtiyacı vardır. Balıkesir’de vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşmakta yaşadıkları tüm mağduriyetlerin acilen çözüme kavuşturulmasını bekliyor, iktidar partisi milletvekillerini bölge halkının taleplerine kulak vermeye ve hastane inşaatının bir an önce tamamlanması için göreve davet ediyorum.” 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı