Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP’li Şahin, “Sağlıkta Dönüşüm, Sağlıkta Dövüşüm Halini Aldı!”

CHP’li Şahin, “Sağlıkta Dönüşüm, Sağlıkta Dövüşüm Halini Aldı!”

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin “Sağlıkta dönüşüm, sağlıkta dövüşüm halini aldı” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin “Sağlıkta dönüşüm, sağlıkta dövüşüm halini aldı” dedi. 
CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşülen sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti içeren kanun teklifi üzerine görüşlerini paylaştı. 
Şahin, yaptığı konuşmada komisyon başkanı Recep Akdağ’ı eleştirerek, “Covid-19 pandemisinin yaşandığı ve sağlık sisteminde birçok sorunun olduğu bir ortamda, Sağlık Komisyonu tam 490 gündür toplanmıyordu. Komisyon Başkanı Recep Akdağ’a CHP’li üyeler olarak sağlık çalışanlarının özlük hakları, sağlıkta şiddet ve şehir hastanelerinin maliyetleri konularında komisyonun toplanması için üç defa resmi olarak başvurmamıza rağmen, başkan komisyonu toplama sorumluluğunu almamıştır. Sağlıkta şiddeti görmezden gelen AKP iktidarı döneminde Türkiye’de sağlık sistemi çökmüş, sağlıkta dönüşüm programı ile birlikte sağlıkta şiddet sistematik hale gelmiştir. Sağlıkta dönüşüm, sağlıkta dövüşüm haline gelmiştir.” dedi. 
Meclis’e belirli periyotlarla sağlıkta şiddet yasası geldiğini hatırlatan Şahin, şu bilgileri aktardı: “Sağlıkta şiddetle ilgili sürekli olarak yasa teklifi getirilmesi, bu işin bir türlü becerilemediğinin göstergesidir. Bu kanun teklifi de yine sağlık çalışanlarının taleplerini karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Tüm sağlıkçıların gözü bu komisyondayken, iktidar yetkililerinin sağlık sisteminde yaşanan tüm sorunlara kulak tıkamalarını yadırgıyoruz. İster sağlıkta şiddet, ister malpraktis davaları olsun tüm sorunlar sağlıkta dönüşüm programı sonrasında sermayeleştirilen ve özel sektöre kaydırılan sağlık sistemi sonrasında gerçekleşmiştir. Sağlıkta dönüşüm tam anlamıyla bir fiyaskoyla sonuçlanmıştır.” 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı