Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP´liler Ayvalık´ın afet bölgesi ilan edilmesini istedi

CHP´liler Ayvalık´ın afet bölgesi ilan edilmesini istedi

CHP Balıkesir milletvekilleri talep etti: Ayvalık afet bölgesi ilan edilsin

CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Ensar Aytekin ve Fikret Şahin, TBMM´ne ortak kanun teklifi sunarak, Ayvalık´ta yaşanan fırtına sonrası bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.
21 Mayıs´ta yaşanan fırtına, Balıkesir´in Körfez bölümündeki ilçeleri olan Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık´ta ciddi hasarlara neden oldu. Ayvalık´ta çok sayıda teknenin batmasına ve çiçek mevsiminde olan zeytin ağaçlarında da ciddi zararlara sebep olan fırtına sonrası CHP´li milletvekilleri, Balıkesir´de bir ilki gerçekleştirerek üç milletvekili olarak ortak kanun teklifi ile bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Ahmet Akın, ?Meydana gelen bu felaket nedeniyle, Körfez bölgemizdeki üreticimiz, turizmle uğraşan insanlarımız, esnafımız olumsuz etkilendi. Felaketten zarar gören başta Ayvalık ilçemiz olmak üzere bölgenin afet bölgesi kapsamına alınması, turizm sezonu öncesi yaraların öncelikle sarılması için ivedi çalışma yapılmalıdır. CHP´li milletvekilleri olarak ortak bir kanun teklifi ile konuyu TBMM´nin gündemine taşıdık.? dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ?Fırtınadan dolayı Ayvalık ilçemizde de ciddi bir zararlılık söz konusu. Özellikle tam da zeytinin çiçek mevsiminde yaşanan bu afet, üreticilerimizde ciddi bir zarar yaratacak. 3 vekil olarak Balıkesir´de bir ilki gerçekleştirip, ortak bir teklifle bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini ve üreticiye zararların minimuma indirilmesini istiyoruz.? dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin ise, Körfez bölgesi derhal afet bölgesi ilan edilmeli. Bölgedeki vatandaşlarımız ciddi maddi zorluklar ile karşı karşıya. Zeytin üreticilerimiz ve turizm sezonunu bekleyen esnaflarımız zor durumda. Bölge halkı somut adım bekliyor, yaşadıkları mağduriyetlerin ve bölgedeki tahribatın hızla giderilmesini talep ediyor. Balıkesir milletvekillerimizle ortak bir kanun teklif vererek, gelecekte yaşanabilecek mağduriyetlerin hızla giderilmesi adına bölgenin afet bölgesi kapsamına dahil edilmesini talep ediyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu