Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP´liler Meclis toplantısına katılmadı

CHP´liler Meclis toplantısına katılmadı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı 2. Oturum gerçekleştirildi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi Başkan Yücel Yılmaz´ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Korona virüs hastalığı nedeni ile baştan aşağıya dezenfekte edilen meclis salonuna girişlerde de meclis üyeleri ve personeller, belediye doktoru tarafından ateşleri ölçülerek salona alındı.
Maske ve eldiven dağıtımının da yapıldığı meclis girişinin akabinde salonda meclis üyelerine sürekli kolonya döküldü. AK Parti Grup Başkanı Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul salonda söz alarak, "Bugün mecliste alınacak kararlara karşı çıkmak adına Korona virüs hastalığını bahane eden CHP´li meclis üyelerini kınıyorum" dedi.
Ak Parti, İYİ Parti, MHP ve DP Grubu korona virüs tedbirleri ile ilgili meclise ortak önerge verdi.
Pandemi halini alan ve ülkemizde de etkisini göstermekte olan korona virüs ile mücadelede kapsamında Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü tarafından konu ilgili olarak yayımlanan genelgeler ve Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları doğrultusunda verilen önergede; ?Belediyemizin mülkiyetinde bulunan ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre özel ve tüzel kişilere kiralanmış olan gayrimenkullerden alınacak kiraların ötelenmesi, ve bu konuda icra işlemelerinin yapılmaması, kira sürelerinin en az üç ay olmak üzere uzatılması, Belediye Meclisi kararı ile Şirket ve İştiraklerimize işletme devri yapılan gayrimenkuller hususunda birinci maddenin aynen uygulanması, Belediyemizin ilgili birimleri tarafından COVID 19 ile ilgili yapılacak faaliyetler için belediye bütçesinden harcama yapılması ve aynı zamanda diğer kurum ve kuruluşlara da bu kapsamda ödenek aktarılması, COVID 19 ile mücadele kapsamında komisyon ve heyetler teşkil edilmesi, COVID 19 kapsamında sosyo-ekonomik olarak etkilenen toplumsal kesimlere her türlü ayni ve nakdi yardımın yapılması, BASKİ Genel Müdürlüğü´nce sunulan hizmetler kapsamında borcunu ödeyemeyen abonelerin sularının kesilmemesi, halen kapalı bulunan abonelerin sularının açılması ile korona virüs ile mücadele kapsamında benzeri diğer tüm hususlarda Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a yetki verilmesi için belediye meclisince gerekli kararın alınması? konularına yer verildi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false