Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHPlilerden Avşa çıkartması

CHPlilerden Avşa çıkartması

CHPnin devam eden seçim çalışmaları Avşa Adası ile devam etti.

CHP`nin devam eden seçim çalışmaları Avşa Adası ile devam etti.
Marmara ve Avşa adalarına giden CHP`lilerin seçim çalışmalarında heyecan doruktaydı.
Balıkesir`in Büyükşehir olmasıyla belde olma hakkı elinden alınan Avşa`da CHP`ye sevgi, iktidara ise büyük tepki vardı.
Marmara`dan Avşa`ya geçen CHP heyeti, Avşa iskelesinde coşkuyla karşılandı. İskeleye yanaşan gemiler, CHP bayrakları ile donatılmış haliyle denizde de, karada olduğu gibi coşku yarattı.
Sözat: "30 Mart`ta sülüsleri verilecek"
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, iktidarın, beldelerin belediye olmak hakkını elinden almasını eleştirdi.
Bir turizm yöresi olan Avşa`nın belde hakkının elinden alındığını, beldenin tek köyü olan Yiğitler`in de Saraylar`a bağlanmak istenmesinin bir çeşit ceza olduğunu söyleyen Sözat, "Olsa olsa geçmişten kalan bir kinleri var. Onun için böyle yapıyorlar, ama bunun bir bedeli var, 30 Mart`ta hesabı sorulacak. Anneler, bacılar çocuklarınızın torunlarınızın geleceğini yok etmeye çalışanlara gelin 30 Mart`ta bir cevap verin. Gençler `işsiz kalırsınız` tehditlerinden korkmayan, CHP`nin, çalmayan, çaldırmayan bir iktidarında, devletin kaynakları sizler için kullanılınca işsizlik sorunu da çözülür" dedi.
Avşa`da kendilerine gösterilen sevginin insanların kararlılığı olarak görülmesi gerektiğine vurgu yapan Sözat, "Biz, yaraları sarmaya geldik. Allah bize güç verdi, Allah Seyit Onbaşı`ya nasıl güç verdiyse bize de öyle güç veriyor. Elbette bunun bir sonu olacak ve halk 30 Mart`ta hesabını soracak. 30 Mart`ta gidiş sülüsleri ellerine verilecek. Yeter ki sizler oyları bölmeyin, oylarınızı CHP`de birleştirin" diye konuştu.
CHP adayı Sarı Avşa`da konuştu
CHP Erdek Belediye Başkan adayı Hüseyin Sarı, Avşa`da yaptığı konuşmasında "Yanlıştan döndüm. CHP`den aday oldum. AKP`nin önünü kesecek tek parti CHP. Onların ampulünü patlatmak zorundayız." dedi.
Sarı, konuşmasında hükümetin beldelerin belediye olmak hakkının ve köylerin tüzel kişiliklerinin ellerinden alınmasını sert bir dille eleştirdi. Sarı, bu uygulama ile hükümetin köy ve sahil arazilerini ranta açmak, satmak istediğini öne sürdü.
Yiğitler Köyünün de, belde olmayı hak eden bir bölge olduğunu belirten Sarı, Avşa ve Yiğitler`in Marmara Adasından, Saraylar`dan yönetilemeyeceğini belirtti.
Sarı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hani yerelden yönetme anlayışına sahiptiler. Türkiye`yi oyun oynar gibi yönetiyorlar. 16 bin 82 köyü mahalleye çevirdiler. Köy tüzel kişiliklerini ellerinden alarak hazine arazilerine göz diktiler. Bütün bu arazileri satacaklar. AKP`nin önünü kesecek tek parti CHP. Onların ampulünü patlatmak zorundayız"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli