Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Gümüş, Tiran'dan döndü

CHP Milletvekili Gümüş, Tiran

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Tiran'da 22-23 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi'nden döndü.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Tiran'da 22-23 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi'nden döndü.
Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi Balkan Ülkelerini kapsayan ve bu ülkelerin parlamentoları arasında hukuk, güvenlik, ekonomik işbirliği ve eğitim konularında işbirliğini sağlamayı hedeflenen ve 5 yıla yakın zamandır faaliyetlerini artırarak sürdüren bir kurumdur.
Gümüş, 22 Mayıs'ta Asamblenin Adalet İçişleri ve Güvenlik İşbirliği Komitesi'ne başkanlık etti.
Gümüş, Cuma günü 10 ülkeden Milletvekillerinin oluşturduğu komisyonu toplayarak seçime götürdü. Yapılan seçimde Türkiye`nin başkanlık süresini tamamlaması nedeniyle başkanlık Sırbistan temsilcisi Katarina Rakiç`e devredildi.
Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi`nin Tiran`da yapılan toplantısında uzun süredir çalışmaları süren "Daimi Asamble Sekreteryası"nın yer seçimi için Türkiye ve Bulgaristan aday oldu. Türkiye, söz konusu sekreteryanın 5 yıllık masraflarını üstleneceğini vaat ederek Bulgaristan ile birlikte aday oldu. Yapılan seçimde Ankara 8, Bulgaristan 3 oy alırken bir ülke ise kararının Türkiye eğilimli olduğu fakat henüz alınmadığını belirterek pozisyonunu netleştirmedi.
Gümüş, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi Genel Görüşmelerinde Türkiye`nin Başkanlık ettiği Adalet, Güvenlik ve İşbirliği Komisyonu`nun raporunu bir konuşma ile komisyona sundu.
Gümüş, katılımcı ülkelerin Meclis Başkanlarının da katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada Komisyonun geçen bir yıl içinde yaptığı faaliyet ve çalışmaları özetle anlattı.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli