Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP´nin astığı afiş ikinci kez indirildi

CHP´nin astığı afiş ikinci kez indirildi

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı´nın ?128 milyar dolar nerede? yazılı afişine polisten ikinci kez müdahale geldi.

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı´nın ?128 milyar dolar nerede? yazılı afişine polisten ikinci kez müdahale geldi.
CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Meydanı´ndaki parti binasına ?128 milyar dolar nerede?? içerikli afişi asmış ve asılan bu afiş polis tarafından alınmıştı.
Selim Panç, bir basın açıklamasıyla bugün aynı afişi yeniden parti binasına astı.
Edirne´deki bir mahkeme kararını örnek alarak afişi yeniden astıklarını bildiren CHP ilçe Başkanı Panç, ?siz cevap verene kadar bu soruyu sormaya devam edeceğiz? dedi.
Konuya ilişkin parti binası önünde basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Selim Panç şöyle konuştu: ?Birkaç hafta önce ?128 milyar dolar nerede?? içerikli asmış olduğumuz afişler, Bandırma dahil olmak üzere asıldığı gün tüm Türkiye´de polis tarafından kaldırılmış, bu afişlerimizi asan il ve ilçe başkanları da ifadeye çağrılmıştı. Biz de CHP Bandırma İlçe Başkanlığı olarak buharlaşan halkımızın parasını savunmuş, bu paranın nerede olduğunu sormuştuk. Akabinde afişlerimiz hem bilboardlardan hem de İlçe binamızdan polis eşliğinde bir gece aniden sökülmüştü. Konu ile ilgili de karakola gidip ifadelerimizi vermiştik. Afişlerin toplatıldığı illerden olan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı´nın öncülüğünde 1.Sulh Ceza Hakimliği´ne yapılan itirazlar kabul edilerek afişe el koyma kararı hakimlik kararıyla kaldırıldı. Yani hep söylediğimiz gibi soru sorma hakkımızın önüne konulan bu engelin hukuksuzca verilmiş bir karar olduğu bizzat hukuk tarafından kabul edilmiş oldu. ?128 Milyar Dolar Nerede?? Sorusunun cevabını alana kadar da bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve afişlerimizi Bandırma´da yeniden asıyoruz. Halkın vergileriyle toplanan, çocuklarımızın geleceği, işçimizin ve emekçimizin alınteri olan bu paranın nereye gittiğini, halkın olanın nasıl buharlaştığını siz cevap verene kadar sormaya devam edeceğiz.?
Panç´ın basın açıklamasının sona ermesinin ardından polis parti binasına asılan afişi indirdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli