Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHPnin Sosyal Market ağı genişliyor

CHPnin Sosyal Market ağı genişliyor

CHP Balıkesir Merkez İlçe Kadın Kolları tarafından hazırlanan ve uygulamaya konulan Sosyal Market Projesinin üçüncüsü Balıkesir Gündoğan Mahallesinde hayata geçirildi.

CHP Balıkesir Merkez İlçe Kadın Kolları tarafından hazırlanan ve uygulamaya konulan Sosyal Market Projesinin üçüncüsü Balıkesir Gündoğan Mahallesinde hayata geçirildi.
CHP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci ve Merkez İlçe Kadın Kollarının birlikte yürüttükleri Sosyal Market projesinin birincisi 20 Kasım 2012 günü Balıkesir Kayabey Mahallesinde, ikincisi ise Gümüşçeşme Mahallesinde başlamıştı.
CHP`nin Sosyal Market zincirinin üçüncü halkası ise 2. Gündoğan Mahallesinde hizmete sokuldu. 
Balıkesir CHP Merkez İlçe Kadın Kolları başkanı Sabriye Yiğit, Gündoğan Mahallesinde yaptığı açıklamada, bu projemize başlarken amacımızı soranlara bir taşla iki kuş vurmak demiştik. Birincisi ülkemizde son 10 yılda giderek artan gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekmekti. Bu konuda tespitlerimiz, ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi" dedi.
Ürünleri hazırlarken marketin açık kalma süresini 3 gün sürebilir diye düşündüklerini, ancak her ikisinde de ürünlerin 2 ya da 3 saat gibi kısa sürede bittiğini gördüklerini belirten Yiğit, insanlarımızın gerçekten ihtiyacı olan eşyaları aldıklarına tanık olduklarını kaydetti.
Sosyal Market Projesinde bir kişinin 2 ya da 3 parça ürün almasını istediklerini işaret eden Yiğit, "Örneğin Gümüşçeşme`deki bir vatandaş 2 parça almış 3. yü gördü çok beğendiğini söyledi almak istedi bende gerekli açıklamayı yaptığımda, vatandaşın sergilediği tavır beni çok etkiledi, çünkü aldığı ürünlerden birini verip çok beğendiği ürünü almak istediğini söyledi. Bu durumda üçünü birden verdik ama bu yaşadıklarımdan gerçekten çok etkilendim. Halkın ne kadar zor durumda olduğunu bu tespit bile açıkça göstermektedir" dedi.
2. amaçlarının halkın ihtiyaçlarını gidermesinde bir nebze yardımcı olabilmekti şeklinde özetleyen Yiğit, Bunu da, halkın gözündeki burukta olsa mutluluk ifadesinden anlayabiliyoruz. Bu da bizi sevindiriyor. Bir daha ki ay çalışmalarını yapmak açısından bize şevk ve heyecan veriyor. Ürün çeşidimizi de gittikçe artıyoruz. Bu defa değişik mutfak eşyalarımız da var. Geçen defa daha çok çocuk giysisi talep edilmişti. Malum bu mahallelerde çocuk sayısı fazla, biz de bu defa çocuk giysilerine ağırlık verdik. Ürün çeşidimizi gittikçe artırmayı umuyoruz. Örneğin; çocuk oyuncakları, oyuncağın çocukların ruh sağlığındaki önemini hepimiz biliyoruz, bu anlamda bununda çok ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Sosyal Market Projesine çorbada tuzumuz olsun diyerek ürün teslim eden herkese çok teşekkür ettiklerini ifade eden Yiğit, sağ olsunlar poşetlerle yüklenip günde 1-2 kişi ürün getiriyor, getiremeyenlerden de biz gidip alıyoruz, onlara çok çok teşekkür ediyoruz diyerek basın açıklamasına son verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false