Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP´ye göre yeni anayasa çok şey götürüyor

CHP´ye göre yeni anayasa çok şey götürüyor

CHP Edremit İlçe Başkanlığı, TBMM´de başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği teklifiyle ilgili bir panel düzenledi.

CHP Edremit İlçe Başkanlığı´nın organizasyonunda, CHP Milletvekilleri Fikri Sağlar, Candan Yüceer ve Ali Şeker´in konuşmacı olarak katıldığı ?Yeni Anayasa´nın Götürdükleri? konulu panele konuşmacı olarak katıldılar.
Şükrü Tunar Kültür Merkezi´nde düzenlenen ?Yeni Anayasa´nın Götürdükleri? konulu panelde konuşmacı olarak yer alan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker yapılması planlanan anayasa değişikliğini değerlendirdi.
Türkiye´nin gideceği referandumda ?evet´ çıkması halinde rejim değişikliği olacağını ifade eden Fikri Sağlar, ?Bu anayasa değişikliğine referandumda ?evet´ çıkması halinde saraydan parlamentoya geçmiş olan Türkiye´de şimdi tüm yetkiler parlamentodan kaçak saraya devredilecektir. O yüzden hayır diyoruz? dedi.
Yapılan anayasa değişikliğiyle bir kişiye bütün yetkilerin verileceğini vurgulayan CHP Milletvekili Candan Yüceer, ?Mustafa Kemal Atatürk, enkazdan bir cumhuriyet kurdu. Tekrar cumhuriyeti enkaza çevirmeye çalışanlara bu ülke izin vermeyecektir. Yapılan anayasa değişikliğiyle tek bir kişiye denetimsiz ve sınırsız bir yetki veriliyor. Bu anayasal bir diktatörlüktür? dedi.
Son günlerde adı sıkça ?Şeker TV´ ile anılan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise şöyle konuştu: ?Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Çoğu vatandaşımızın yapılan değişiklikten haberi bile yok. Mecliste yapılan oylamalarda sadece 3-4 saatlik yayın yapılıyordu. Bizde bunu protesto etmek amaçlı yurttaş gazeteciliği bilinciyle meclisten canlı yayın yaptık. Mecliste yaptığımız yayınlarda vatandaşların göremediklerini gösterdiğimiz için olay farklı bir boyut kazandı ve ?Şeker TV´ halkın büyük ilgisini çekti, olumlu tepkiler aldı? dedi.
Panelin sonunda, CHP milletvekilleri salonda bulunan vatandaşların gündeme dair sorularını yanıtladı.
Panele, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da katıldı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: göre yeni anayasa götürüyor
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli