Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çiftçi Mallarının çiftçiler aleyhinde açtığı davayı mahkeme ret etti

Çiftçi Mallarının çiftçiler aleyhinde açtığı davayı mahkeme ret etti

Bandırma Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı´nın, Bandırma çiftçileri aleyhinde açtığı dava mahkemece ret edilirken kazanan çiftçiler oldu.

Çiftçilerin, Bandırma Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı´nın sağladığı koruma taleplerinden yararlanmak istemedikleri yolundaki başvurularını kabul eden Bandırma Kaymakamlığı Murakabe Heyeti Başkanlığı, üreticilerden koruma bedeli talep edilmemesine ve koruma sandığından tazminat ödenmemesine, çiftçilerden kesilen cezaların hukuksal temelden yoksun olduğunu öne sürerek 1026 çiftçi lehine karar aldı.
Bandırma Kaymakamlığı Murakabe Heyeti Başkanlığı´nca alınan bu kararı, Bandırma Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, yürütmenin durdurulması istemiyle konuyu idare mahkemeye taşırken, Balıkesir İdare Mahkemesi istemi ret etti.
Bu ret kararı sonrası Bandırma Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Balıkesir İdari Mahkemesi´nin aldığı kararın iptal edilmesi istemiyle konuyu bu kez bir üst mahkeme olan Bursa Bölge İdare Mahkemesi´ne taşıdı.
Bursa Bölge İdare Mahkemesi´nin çiftçiler lehine aldığı son kararı değerlendiren Bandırma Kaymakamlığı Murakabe Heyeti Başkanı Tuncay Sonel, ?Bursa Bölge İdare Mahkemesi´nin 16.02.2016 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu´nun 27. maddesinin 7. fıkrası uyarınca, Balıkesir İdare Mahkemesi´nin aldığı karara yapılan itirazın REDDİNE karar vermiştir. Bizim için önemli olan hukuka uygunluk ve çiftçilerimizdir. Murakabe heyeti olarak çiftçilerimizin lehine aldığımız karar ortada olup hukuki süreç devam etmektedir? dedi.

Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli