Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Çiftçiden 1 balya saman 120 lira tepkisi

Çiftçiden 1 balya saman 120 lira tepkisi

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Havran’a bağlı Büyükşapçı ve Küçükşapçı kırsal mahalleleri ile Bigadiç’e bağlı Yeşildere, Akyar, Elyapan ve Kozpınar’ı ziyaret etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Havran’a bağlı Büyükşapçı ve Küçükşapçı kırsal mahalleleri ile Bigadiç’e bağlı Yeşildere, Akyar, Elyapan ve Kozpınar’ı ziyaret etti. 
Havran’da hayvancılıkla uğraşan çiftçileri damlarında ziyaret eden Aytekin, Bigadiç’te te mahalle sakinleriyle buluşarak sorunları dinledi. 
Havran’a bağlı Büyükşapçı ve Küçükşapçı kırsal mahalle ziyaretinde damlara giderek hayvancılıkla uğraşan çiftçileri dinleyen Aytekin, hayvan sahiplerinin üretim maliyetleri karşısında ezildiğini söyledi. 
Üreticinin sütün litresine 11 lira aldığına değinen Aytekin, “Artık hayvancılık tamamen yaşlıların yaptığı bir uğraş haline gelmiş, vatandaşlar maliyetlere yetişemiyor. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında 25 lira olan samanın balyası bugün 120 liraya çıkmış. Artan maliyet karşısında, inekleri satarak kalan hayvanlara yem alıyorlar. Bir süre önce böyle giderse vatandaş peyniri sadece televizyon reklamında görecek demiştik. İş maalesef o noktaya geldi. Ne üreticinin ne tüketicinin dayanacak gücü kalmadı. Havran kırsalına veteriner hekim İvrindi’den geliyor. 6 ay sonra iktidar değişecek ve biz, mahalle sakinlerinden sorumlu olmak üzere veteriner hekim atayacağız. Nasıl ki kırsal mahallelerde bir imam, bir öğretmen kamu görevlisi olarak çalışıyorsa, veteriner hekim ve ziraat mühendisi de aynı şekilde istihdam edilecek.” dedi. 
Kırsal programının ikinci gününde Bigadiç’e bağlı kırsal Yeşildere, Akyar, Elyapan ve Kozpınar mahallelerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen Aytekin, “Bu mahalleler bilindiği üzere Çepni köyleri. Buraya gelmeyen bir hizmet, doğal olarak ayrımcılık mı yapılıyor sorusunu gündeme getiriyor. Vatandaş belediyeye bir taleple gittiğinde ‘siz zaten bize oy vermemiştiniz’ cevabını alıyor. 21.yüzyılda böylesi bir ayrımcılığın hala sürüyor olması insanlık suçudur.” diye konuştu. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Çiftçiden balya saman tepkisi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı