Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Çiftçilere toprak tahlili yaptırmaları uyarısı

Çiftçilere toprak tahlili yaptırmaları uyarısı

Toprak analizi desteği yeniden başlıyor.

Toprak analizi desteği yeniden başlıyor.
Tarımsal üretimde verimliği ve kaliteyi artırmak amacıyla 2017 yılı üretim sezonundan itibaren toprak analizi destekleme uygulamasına farklı bir model ile yeniden başlanıyor.
Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü´nden yapılan açıklamayla; Bu yeni modelde toprak analizleri için gerekli olan numuneler, tohum tarlaya düşmeden, ekimden önce, 50 dekar ve üzeri parsellerden, koordinat belirleyen DATA LOGGER cihazıyla, Bakanlığımızca yet-kilendirilmiş laboratuvarların teknik elemanlarınca alınacaktır.? ifadelerine yer verildi.
Bu şartlarda alınan numunelere ait analizler için destekleme ödemesi yapılacağının altını çizen Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlileri, ?ÇKS kayıtlarına göre 50 dekar ve üzeri parsellere gübre desteği ödenebilmesi için toprak analizi yaptırmak zorunlu olacaktır. 50 dekardan küçük parseller ise toprak analizi yaptırmak zorunda olmayacak, ancak gübre desteğinden faydalanabilecektir. Destekleme ödemeleri YETKİLENDİRİLMİŞ LABORATUVARLARA analiz başına yapılacaktır. 50 dekardan başlayarak, 50´nin katları içerisinde kalan parsel büyüklükleri için ilave analiz istenecektir. (Örnek:50 dekar için bir analiz, 70 dekar için 2 analiz, 120 dekar için 3 analiz istenecektir.) Bunun yanında 50 dekardan küçük parsellere toprak analizi yapılsa dahi laboratuvarlara toprak analizi destekleme ödemesi yapıl-mayacaktır.? Diyerek sözlerine eklediler. Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli