Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Çiftçilerin tarım aletleri dağıtılıyor

Çiftçilerin tarım aletleri dağıtılıyor

Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, çiftçiye tarım aletlerinin dağıtımını sürdürüyor. Konu hakkında açıklama yapan Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Yazar, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı...

Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, çiftçiye tarım aletlerinin dağıtımını sürdürüyor. Konu hakkında açıklama yapan Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Yazar, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı bünyesinde Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne 2.048 başvuru yapılmış olup toplam değeri 8.468.423,00 TL`dir.
Bu başvuruların 1351 asil, 654 yedek ve 43 red olarak değerlendirilmiştir. 2011 yılı dönemi Erdek İlçe Merkez ve köylerinde toplam 108 başvuru yapılmış olup bunun toplam değeri 643.693,00 TL`dır. Proje değerlendirme komisyonu tarafından yapılan çalışma neticesinde ilçemizden yapılan başvuruların 69 asil, 37 yedek, 2 red olmuştur. Proje kapsamında 69 çiftçimize 282.220,00 TL destekleme onaylanmıştır. Çiftçilerimize bu proje kapsamında 65 adet el traktörü, 1 adet pülverizatör, 3 adet su ürünleri buzlama makinesi olup söz konusu alet ve ekipmanlar ilgili şahıslara teslim edilmeye başlanılmıştır." dedi.
Çiftçilerin önünü açmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten İlçe Tarım Müdürü Murat Yazar,  "Tarımı daha modern imkânlarla yapmanın çiftçiye birçok avantajlar sağlayacak. İlçe Tarım olarak teknik bilgi ve diğer konularda daima çiftçimize yardıma hazırız. Amacımız, çiftçilerimizin gelir düzeyini yükseltmek, işlerini daha kolaylaştırmak ve kaliteli üretimi artırmaktır. Dağıtmış olduğumuz bu makinalar sayesinde çiftçilerimiz artık daha rahat ve modern araçlarla tarım yapma imkanı bulmuş olacaklar." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false