Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Çiftçiye destek için ek süre verildi

Çiftçiye destek için ek süre verildi

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin, mazot, gübre ve toprak analizi desteği için başvuru süresi 21 Mart 2014e kadar uzatıldı.

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin, mazot, gübre ve toprak analizi desteği için başvuru süresi 21 Mart 2014`e kadar uzatıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete`de yayımlandı.
Buna göre, mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler, tebliğin yayımı tarihinden itibaren 21 Mart 2014 günü mesai bitimine kadar ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuruda bulunacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Erdek Ziraat Odası Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Kaba, 2013 yılı mazot, gübre ve toprak analizi desteği kapsamında dilekçe ve toprak analizi belgesini veremeyenler için son başvuru tarihinin 21 Mart`a uzatıldığını bildirdi.
Desteklemelerden 2013?te Çiftçi Kayıt Sistemi`ne (ÇKS) dahil olan, tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerin yararlanabileceğini kaydeden Kaba, çiftçilere yıl içinde işledikleri, ÇKS`de kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak destekleme ödemesi yapılacağını belirtti.
Tebliğe göre, arazi miktarı 1 dekarın altında olan çiftçilere destekleme ödemesi yapılmayacağını dile getiren Kaba,  toprak analizi desteğinin dekar başına 2,5 lira olarak belirlendiğini söyledi.                      



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli