Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Çiftçiye, güvenli traktör kullanımı anlatıldı

Çiftçiye, güvenli traktör kullanımı anlatıldı

Gönen İlçesinde, güvenli traktör kullanımı hakkında seminer düzenlendi.

Gönen İlçesinde, güvenli traktör kullanımı hakkında seminer düzenlendi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan seminerde yaptığı konuşmasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yiğit Akü işbirliğiyle başlatılan kampanya kapsamında gerçekleştirilen seminerde, trafik kazalarının yol açtığı maddi ve manevi kayıpların ciddi boyutlarda olduğunu açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre, yılda 1 milyon 300 binden fazla kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirten Avan, 50 milyondan fazla insanın da yaralandığını, önemli bölümünün hayatının geri kalanını engelli olarak sürdürdüğünü anlattı.
Türkiye'de en önemli sorunların başında trafik kazalarının geldiğinin altını çizen Avan, şöyle konuştu: "Geçen yıl 160 bin civarında trafik kazasında 4 bin kişi öldü, 275 bin kişi yaralandı. Ülkemizde her yıl trafiğe 1 milyon yeni araç ve sürücü dahil oluyor. Şehirleşme ve sanayileşmeye bağlı yolcu ve eşya taşımadaki artış da trafik güvenliği açısından daha ciddi tedbir alınmasını gerekiyor. Bunun sadece polisiye tedbirlerle olması mümkün değil. Denetim, acil sağlık hizmetlerinin dengeli yürütülmesi kadar bireylerin bilinçlendirilmesi de önem taşıyor" dedi.
Avan, Türkiye'de trafik kazalarından ölümlerin 2020 yılına kadar % 50 azaltılmasının hedeflendiğini, tarım araçlarının karıştığı kazaların azaltılmasına yönelik de ayrı bir hedef belirlendiğini söyledi.
Karayolunu kullanan tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarında her yıl yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini, binlercesinin yaralandığını, hasat mevsiminin yoğun olduğu dönemlere bu kazaların çok arttığını, traktörlerin karıştığı kazaların önemli bölümünün karayollarında bu araçların fark edilememesinden kaynaklandığını ifade eden Avan, "Tarlada ve bahçelerde çalışmaların zorluğunu, üretimin öneminin farkındayız. Traktör kullanıcılarının, hem kendi hem de diğer araçların sürücüleri ve yolcularının hayatları için reflektör takmayı, tepe lambası bulundurmayı unutmamaları gerekiyor. Traktör sürücüsünün görünürlük konusundaki bir hatası kendisinin ya da başkalarının hayatına yol açabiliyor" dedi.
2014 yılı Mayıs sonu itibarıyla traktörlerin motorlu araçlar içindeki oranının % 8,7 olduğunu belirten Avan, "Balıkesir`de bu oran % 14,6`dır. Traktörlerin sayısı bu ilde oldukça fazla. 10 yıl ortalamasına göre, her yıl trafik kazalarında hayatını kaybeden bin kişiden 20`si traktör kazalarında ölürken, Balıkesir'de ise 37,7 kişi yaşamını yitiriyor" diye konuştu.
Seminere, Vali Yardımcısı Zeki Karaca, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, Yiğit Akü yetkilileri ile çiftçiler katıldı. 
Konya ve Manisa'dan sonra Balıkesir'de gerçekleştirilen, traktör kullanıcılarını trafik kuralları hakkında bilgilendirmek, güvenli traktör sürüş tekniklerini benimsetmek, traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarını azaltmak, kullanıcılarına aracı daha iyi tanıtmak ve doğru kullanımıyla tarımsal işlerin güvenli yapılmasını sağlamak için yürütülen kampanya kapsamında, 10 bin çiftçiye ulaşılması hedefleniyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli