Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Cihan Pehlivanı Kurtdereli mezarı başında dualarla anıldı

Cihan Pehlivanı Kurtdereli mezarı  başında dualarla anıldı

Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan, vefatının 84. yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Dünyanın ve Türkiye’nin önemli değerlerinden biri olan Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan, vefatının 84. yıldönümünde mezarı başında dualar ile anıldı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreni Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın katılımıyla düzenlendi. 
Anma töreninde Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın mezarına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz adına konuşma yaparak anıta çiçek sundu. Başkan Orkan’da bir konuşma yaparak anıta çiçek sunduktan sonra mezar başındaki katılımcılar Cihan Pehlivanı için dua ettiler. 
Anma töreninde bir konuşma yapan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın Dünya ve Türkiye’de Cihan Pehlivanı olarak nam saldığını ve böyle büyük bir değerin anısının şanına yakışır bir şekilde Karesi’de yaşatılıyor olmasının şehir için büyük bir gurur olduğunun altını çizdi. 
Anma törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, İl Müftüsü Celal Süzgeç, İl Gençlik Spor Müdür Vekili Bilal Gölen, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yahya Akduman, mahalle muhtarları, güreşçiler, spor camiası ve vatandaşlar katıldı.  Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı