Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çiller´in sattığı yatta kaçak göçmenler yakalandı

Çiller´in sattığı yatta kaçak göçmenler yakalandı

Bandırma İlçesi´nde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Tansu Çiller´in başbakan olduğu dönemde kullandığı ve Çiller Ailesi tarafından 5 yıl önce satılan yatta yakalanan 134 sığınmacıdan, 20 çocuk ve 12 kadın Erdek´teki bir otele yer

Bandırma İlçesi´nde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Tansu Çiller´in başbakan olduğu dönemde kullandığı ve Çiller Ailesi tarafından 5 yıl önce satılan yatta yakalanan 134 sığınmacıdan, 20 çocuk ve 12 kadın Erdek´teki bir otele yerleştirildi.
Çiller Ailesi tarafından 5 yıl önce satılan yatta Bandırma sahil kenarı olan Dutliman Kırsal Mahallesi açıklarında devriye görevi yapan Güney Marmara Grup Amirliği´ne bağlı Sahil Güvenlik Botları tarafından yakalanan 134 sığınmacıdan, 20 çocuk ve 12 kadın Erdek´teki bir otele yerleştirildi. Erkekler ise Bandırma Fen Lisesi Spor Salonu´na götürüldü.
Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Sahil Güvenlik Komutanlığı´na gelerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yatta incelemelerde bulunan ve sığınmacılarla görüşerek, ihtiyaçlarının giderileceğini söyleyen Kaymakam Sonel, bir sığınmacı çocuğunu da kucağına alarak sevdi.
Soruşturma kapsamında aralarında motor yatın kaptanının da bulunduğu toplam 7 kişi insan kaçakçılığı suçundan gözaltına alındı. Ayrıca kaçakçılıkta kullanılan 4 minibüs, 2 binek otomobile el konuldu.
Kaçak sığınmacı taşımasında kullanılan ´President´ adlı teknenin de İstanbul´da bir yat kiralama firmasına ait olduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli