Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Çim üretiminde ilk hasat

Çim üretiminde ilk hasat

Bandırma Belediyesi tarafından mülkiyeti belediyeye ait 600 Evler Mahallesi´nde yetiştirilen çimlerin hasadına başlandı.

Bandırma Belediyesi tarafından mülkiyeti belediyeye ait 600 Evler Mahallesi´nde yetiştirilen çimlerin hasadına başlandı.
Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun´un talimatı ile belediyeye ait 25 dönümlük arazide yetiştirilen çimler rulolar şeklinde hasat edilerek kentte ihtiyaç duyulan yerlerdeki çimlendirme çalışmalarında kullanılması için hazırlanıyor.
İlk çim hasadının başlanmasını takiben konuşan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun "Peyzaj çalışmalarımızda gerekli olan çim bitkisini göreve geldiğimizde kendimiz yetiştirip, maliyetini en alta çekmeyi amaçlamıştık. Geçtiğimiz yıl çim için gerekli kültür tohumlarını alıp bu alanlara ektik. Park ve yeşil alanlarda bakım ve yeni oluşturulan alanlar için rulo çim ihtiyacımızı buradan karşılıyoruz. Kendi ekiplerimiz bu alanlardaki çimi rulo makineleri ile alıp gerekli yerlere monte etmeye hazırlanıyor. Rulo çimler, ihtiyaç kapsamında mevcut alanlarda ekiplerimiz tarafından 50 santim parçalar halinde kesilerek rulo haline getiriliyor ve sonrasında kaplama yapılacak park, yeşil alan ve kavşak ada düzenlemelerine naklediliyor. Kesim yapılan alanlara sonradan yine çim tohumu atılarak üretime devam ediliyor.? dedi.
Haber Menkezi



Anahtar Kelimeler: üretiminde hasat
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı