Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği 2 yaşında

Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği 2 yaşında

Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği´nin ikinci kuruluş yıldönümü bir geceyle kutlandı.

Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği´nin ikinci kuruluş yıldönümü bir geceyle kutlandı.
Barış Manço Kültür Merkezi´nde gerçekleşen geceye İzmir´in Roman milletvekili Özcan Purcu, AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm ve Ahmet Akın ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay, yöremizdeki Roman dernekleri ve federasyonları temsilcileri de katıldı.
Gecenin açış konuşmasını Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği Başkanı Eyüp Demirezen yaptı. Derneği kurmalarının amacının, sorunlu gençliği, sorumlu duruma dönüştürmek olduğunu vurgulayan Demirezen, şunları söyledi:
?Bunun yolunun da eğitimden geçtiğine inanıyor ve bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Romanlar, toplum içine kapatılmış, ezilmiş, itilmiş, sorunlarını çözememiş, kapılardan çevrilmiş kişilerdir. Artık Roman toplumu uyanıyor. Romanlar zor koşullarda yaşamalarına karşın neşeli bir toplumdur. Biz de küllerimizden doğacağız. Sorunlu gençliğimizi, sorumlu duruma dönüştürmek, mahallemizdeki çocuk ve gençleri, uyuşturucu belasından korumak istiyoruz. Bunun için onlara amaç yüklemek gerektiğine inanıyoruz.?
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu, romanların çok zor ortamda yaşadıklarına dikkati çekerken, ?Ülkemizdeki romanların yüzde 60´ı okul yüzü görmüyor. Ancak yüzde ikisi ilkokulu bitiriyor. Üniversitesi bitirenlerin oranı ise sadece binde dört. Onlara devlet olarak eğitim veremememiz nedeniyle toplum içindeki yaşamlarına katkı sağlayamıyoruz.?
Ardından konuşan AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm ve Ahmet Akın ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da konuşmalarında ülkemiz için birlik ve beraberlik ile huzurun önemine dikkat çektiler.
Derneğin çalışmalarının sinevizyon eşliğinde izletildiği programda Lamia Işık ve Umut Kutlu, romanları anlatan şiirler seslendirdiler. Etkinlik kapsamında, Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği Başkanı Eyüp Demirezen´in yazıp yönettiği ?Kentsel Dönüşüm? ve ?Önyargı? isimli oyunlar, romanlardan oluşan ?Bandırma Sanat Oyuncuları? tarafından sahnelendi. Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false