Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çinli Texong Tekstil Farbirkası Balıkesire iplik fabrikası kuruyor

Çinli Texong Tekstil Farbirkası Balıkesire iplik fabrikası kuruyor

Çinli Texong tekstil firması Balıkesire yatırım yapmaya hazırlanıyor. Firma yetkilileri, Vali Ahmet Turhan ile görüşüp prensip anlaşması yaptı.

Çinli Texong tekstil firması Balıkesir`e yatırım yapmaya hazırlanıyor. Firma yetkilileri, Vali Ahmet Turhan ile görüşüp prensip anlaşması yaptı.
Balıkesir`de yatırım yapmayı planlayan Texong tekstil firmasının yöneticileri ile Vali Ahmet Turhan arasında yapılan görüşmeler sonuç verdi. İlgili firma ile prensipte anlaşmaya varıldığı açıklandı. 
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan tarafından bilgilendirilen Çin firmasının genel müdür yardımcısı Simon YU, lojistik ve stratejik imkanları nedeniyle Balıkesir`i tercih ettiklerini söyledi.
Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) yatırımcılar için uygun olduğunu belirten Vali Turhan, söz konusu yatırımın Balıkesir`e gelmesinde yoğun gayret ve çabaları olan OSB Yönetim Kurulu üyelerine ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan`a katkıları nedeniyle teşekkür etti. Söz konusu yatırımın 70 milyon dolarlık bir iplik fabrikası olacağı öğrenildi.
ÇİN`DEN OSB TALEBİ
Öte yandan, Texong tekstil firmasının yetkilileri geçtiğimiz haftalarda Balıkesir`i ziyaret ederek GMKA`da kendilerine verilen brifingin ardından bölgede yatırım yapmak için ikna olmuş, daha sonra Vali Ahmet Turhan ve OSB`deki tekstil fabrikalarını ziyaret etmişti.
Çinli Texong firmasının Balıkesir OSB`de 150 dönümlük alanda 70 milyon dolar yatırım ile açacağı iplik fabrikasının başta Balıkesir ve bölge ekonomisi ile ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağı ifade edildi. Daha önceki ziyarette gündeme getirilen Çinlilerin OSB talebinin de ayrıca değerlendirileceği kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli