Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CNN muhabiri Kaptanoğlu BGC´de

CNN muhabiri Kaptanoğlu BGC´de

Gazeteci Enver Kaptanoğlu: ?İşimi çok severek yapıyorum?

CNN Türk Dış Haberler Muhabiri, Bandırmalı Enver Kaptanoğlu, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni(BGC) ziyaret etti. Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı ve Ozan Ertuğrul´un sorularını yanıtlayan Kaptanoğlu, ?Gazetecilik aslında hayalimdeki meslek değildi. Hukuk öğrenimi görmek istiyordum. Ancak zorunlu olarak bu mesleği seçtim. Ancak iyi ki seçmişim. İşimi büyük bir zevkle ve severek yapıyorum? dedi.

Son olarak Suriye´nin kuzeydoğusundaki ?Barış Pınarı? harekatını izleyerek ülkemize aktaran Kaptanoğlu, şunları söyledi:

?Gerek bu harekatı, gerekse diğer ülkelerdeki olayları izlerken öncelikle can güvenliğimiz için önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Çünkü bizim işimiz gazetecilik yapmak ve olayları görevli bulunduğumuz kanalın izleyicilerine aktarmak. Bana bir şey olursa bu görevimi yerine getiremem. Bu nedenle görevli olarak gideceğim ülkeler ve görev yürüteceğim yerler için öncelikle bir ön çalışma yapıyorum.?

2002 yılından bu yana mesleğin içinde bulunan Kaptanoğlu, yabancı televizyon ekiplerinin, olayları en az 10 kişilik bir ekiple izlerken, kendilerinin ise genelde bir muhabir ve bir kameramanla olay yerinde olduklarını belirtti.

İyi derecede İngilizce bilen Kaptanoğlu, ?Bu meslekte tabii ki birden fazla yabancı dil bilmek büyük bir avantaj? diye konuştu.

Gazetecilikte en büyük mutluluğun, önceden hayal ettiği bir haberi gerçekleştirmek veya önemli bir haberde, gazeteci deyimiyle meslektaşlarını atlatmak olduğuna işaret eden Kaptanoğlu, gazeteciliğin çok çalışma ve özveri gerektirdiğini sözlerine ekledi.

ENVER KAPTANOĞLU KİMDİR

Enver Kaptanoğlu, 1981 yılında Bandırma´da doğdu.

Şefika ve emekli öğretmen Lütfü Kaptanoğlu´nun çocuğu olan Enver Kaptanoğlu, 1999 yılında Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Lisesi´ni bitirdi.

2001´de, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü´nden mezun oldu.

2002´de, Show TV Dış Haberler Servisi´nde göreve stajyer olarak başlayan Kaptanoğlu, 6 yıllık bir çalışma döneminin ardından 2008´de, CNN Türk´teki görevine başladı.

CNN Türk Dış Haberler Masası´nda dünya ve Türkiye gündemine oturan birçok olayda görev üstlenen Kaptanoğlu, ?Dünyadan? ismiyle dünya gündemindeki olayları her pazar günü, saat 18.15´te ekranlara taşıyor.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: muhabiri Kaptanoğlu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli