Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Çocuk Gelinlere dikkat çeken sergi açıldı

Çocuk Gelinlere dikkat çeken sergi açıldı

Bursa´lı fotoğraf tutkunu işadamı Faik Kaplan´ın Çocuk Gelinlere dikkati çekmek amacıyla hazırladığı "Ölüm Bizi Ayırana Kadar" başlıklı kısa film gösterimi ve fotoğraf sergisi Edremit´te açıldı.

Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Şükrü Tunar Kültür Merkezi´nde etkinlikte Faik Kaplan´ın, Çocuk Gelinlere dikkati çekmek amacıyla hazırladığı "Ölüm Bizi Ayırana Kadar" başlıklı kısa film gösterimi ve 15 fotoğraftan oluşan sergisi açıldı. İlk olarak 20 dakikalık Çocuk Gelinler konulu kısa film gösterimi yapıldı.
Kaplan, yaklaşık iki yıl süren projeye çok güzel tepkiler geldiğini kaydederek, 15 fotoğrafına yer verdiğini fotoğraf sayısını, istatistiklere göre dünya genelinde çocuk gelin yaşının 15 olmasından esinlenerek belirlediğini ifade etti.
Kaplan "Televizyonda seyrettiğim bir program sırasında projeye karar verdim. Programda, çocuk yaşta, para karşılığı evlendirilmiş bir kızın, ailesinden gördüğü şiddetten kaçarak baba evine dönmesi ve burada da erkek kardeşine öldürtülmesi işlenmişti. Bu, beni çok rahatsız etti. Niye çocuk yaşta evlendiriliyor ve geçimsizlikten dolayı evine döndüğünde neden öldürülüyor? diye sordum. Projemi, bunlara tepki koymak için yaptım. Bu projeyle bir tek kızımızın bile çocuk gelin olmaktan kurtarılmasını, bir başarı olarak görüyorum? dedi.
Sergi 9 Aralık tarihine kadar Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi´nde gezilebilecek.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli