Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çocuk kitapları yazarı Can Göknil, öğrencilerle buluştu

Çocuk kitapları yazarı Can Göknil, öğrencilerle buluştu

Çocuk kitapları yazarı Can Göknil, Bandırmada, İDA Ana Okulu öğrencileriyle buluşarak, kitaplarını imzaladı.

Çocuk kitapları yazarı Can Göknil, Bandırma`da, İDA Ana Okulu öğrencileriyle buluşarak, kitaplarını imzaladı.
Aynı zamanda ressam olduğunu belirtirken, ilk kitabının 1975 yılında basıldığını vurgulayan Göknil, şunları söyledi:
"Şu ana dek çocuklar için yazdığım 50 kitabım bulunuyor. Can Yayınevi tarafından basılan bu kitaplarım, ayrıca 9 dile de çevrildi. Son yıllarda ülkemizde, çocuk edebiyatı çok ilerleyip, bir sektör durumuna dönüştü. Bu gelişme beni hem sevindiriyor, hem de umutlandırıyor."
Hâlen, yetişkinlere yönelik iki kitap yazmakta bulunduğuna da dikkati çeken Can Göknil, İçinde, Bandırma ile ilgili bir öykümün de bulunduğu `Deniz Kokusu` isimli öykü kitabım ile açtığım resim sergilerine ait not ve izlenimlerimin yer aldığı `Sanata Dair Notlar` isimli kitaplarım, yakında okurlarla buluşacak" diye konuştu.
Çağdaş yazarları zevkle okuduğunu, dilimizin kullanımının çok geliştiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Göknil, ziyaret ettiği Filiz Kocaman`ın sahipliğindeki Bandırma İDA Ana Okulu`nda kendisine gösterilen ilgi nedeniyle duygulandığının altını çizerken, "16 yıllık bir kurum olduğunu öğrendiğim bu ana okulunda, öğrencileri kitap okumaya yönlendirme çabaları beni çok sevindirdi" dedi.     Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli