Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çocuklarımız şiddet ve istismardan koruyalım

Çocuklarımız şiddet ve istismardan koruyalım

Bandırma Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği, ilçede bulunan tüm kişi ve kurumlara çocukların korunması için bir araya gelme çağrısında bulundu.

Bandırma Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği, ilçede bulunan tüm kişi ve kurumlara çocukların korunması için bir araya gelme çağrısında bulundu.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Küçükçekmece´de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğraması, tüm kamuoyunda büyük öfke yaratırken, yapılan basın açıklamalarında son 10 yılda çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarında % 700 artış yaşandığı açıklandı.
Çocukların yaşadığı şiddet, sadece cinsel istismar vakaları ile de sınırlı değil. Çocuklar, kaba ya da sözlü olarak da sürekli şiddet görüyorlar. Eğitim yaşamı hiç olmayan ya da eğitim yaşamından koparılan çocuklar var. Uyuşturucu kullanımı ilkokul dönemindeki çocuklara kadar inmiş durumda. Çocuklarımız, daha oyun oynamaları gereken yaşlarda, uyuşturucu bağımlısı oluyor ya da uyuşturucu çeteleri tarafından kullanılıyor. Parklarda, okul sıralarında, spor komplekslerinde olması gereken çocuklarımız, yıllarını cezaevlerinde geçiriyor.
Şiddetin en önemli ayaklarından biri de sosyal ve ekonomik olan kısmı. Dezavantajlı konumdaki çocuklarımız, eğitim için gerekli ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Önemli bir kısmı da sağlıklı beslenme ve barınma koşullarından yoksun. Tek göz odalarda kalabalık şekilde yaşayan aileler bulunuyor.
Yoksulluk, uyuşturucu, şiddet, ötekileştirme, cinsel istismar bir kısırdöngü şeklinde devam ediyor ve istatistikler de gösteriyor ki çocukların sorunları katlanarak devam ediyor. Tüm bunlar, ?çocuklarını korumayan bir toplum´ olduğumuz gerçeğini gözler önüne seriyor. Bizler bu gidişata doğru ?dur´ demediğimiz müddetçe bizlerin çocuklarının da benzer şiddet türlerinin mağduru olup olmaması bir şans meselesi haline geliyor.
Korunması gereken çocukların en başında dezavantajlı çocukların geldiğine dikkat çeken Bandırma Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği yöneticileri, ?Bandırma´da yaşayan dezavantajlı çocukların yukarıda bahsettiğimiz şiddet kısırdöngüsünden kurtarılması için derneğimiz mücadele ediyor. Sosyo-ekonomik durumu kötü, etnik ya da sosyal olarak dışlanmış, geçimini sokaktan sağlamaya çalışan, dolayısıyla şiddetin her zaman tehdidi altındaki çocuklar ile çalışıyoruz. Çocukların şiddetten, madde bağımlılığından uzak olmaları için onlarla birlikte dans ediyor, drama yapıyor, satranç oynuyor, el becerilerimizi geliştiriyoruz. Yaptıklarımız bunlarla da sınırlı değil. Gün geliyor, çöp toplama etkinlikleri düzenliyor, gün geliyor, ?erken evlilik´ ve ?cinsel istismar´a karşı birlikte fikir üretiyoruz. Böylece çocuklarımız kendileri için tehdit içeren sokaklardan uzak, kendilerini şiddet, çeteleşme ve madde bağımlılığı yerine dans, tiyatro, resim gibi sanat dalları ile kendilerini ifade etmeye başlıyorlar. Eğer çocuklarımızı, yani geleceğimizi gerçekten düşünüyorsak, kötü gidişe ?dur´ demek istiyorsak, bunun yolu, çocuklarımız için çaba göstermekten geçiyor. Derneğimiz, oldukça kısıtlı imkanlarla bu mücadeleyi veriyor. Maddi imkansızlıklar ve bundan daha da kötüsü kamuoyunun çocuklar konusundaki duyarsızlığına karşın ısrar ve irade ile çocuklar için çalışmayı sürdürüyoruz. Ancak çocuklarımız için yarattığımız karanlık tabloyu değiştirebilmek için hepimizin el ele vermesi, gönül birliğine varması gerekiyor. ?Bizim Çocuklarımız´ için vereceğiniz her türlü destek, derneğimizin daha fazla çocuğa ulaşabilmesi ve çocuklara yeni olanaklar yaratılabilmesi için büyük önem taşıyor. Gelin çocuklarımız için hep birlikte mücadele verelim ve şiddet kısırdöngüsüne ?dur´ diyelim.? açıklamasında bulundu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli