Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÇOCUKLARIN KORUYUCU MELEKLERİ

ÇOCUKLARIN KORUYUCU MELEKLERİ

Çocuklar konuşacak, UCİM yanlarında olacak

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Balıkesir´de de kısa sürede örgütlenerek, il genelinde çalışmalarına başladı.
Kamuoyunda "Kahraman Öğretmen" olarak bilinen, İzmir´in Menderes ilçesinde bir köy okulunda yaşları 6 ila 11 arasında değişen, 6 kız çocuğuna cinsel istismar olayını çıkartan ve Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü´ne değer görülen Saadet Özkan ile bu mücadeleye başından beri destek olan Yücel Ceylan tarafından 28 Haziran 2017´de kurulan UCİM tüm ülke ile birlikte Balıkesir için de yeni bir umut oldu.
Balıkesir´de de geçtiğimiz yılın sonlarında faaliyete geçen UCİM, Türkiye genelinde 55 bini aşkın üyeye ulaştı. UCİM Balıkesir koordinatörleri; Vali Hasan Şıldak´ın eşi Fatmanur Şıldak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Kadir Keskin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Balıkesir Barosu Başkanı Av. Erol, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Balıkesir Adliyesi vb. isim ve kuruluşları ziyaret ederek, derneğin amacını anlatıp, çalışmalar için destek istedi. Bilboardlarla, afiş ve broşürlerle dernek tanıtıldı.
UCİM´in Balıkesir´deki gönüllü koordinatörleri, vatandaşları derneğe üye olmaya, mücadelelerine destek vermeye ve çocukları korumaya çağırdı. Öğretmenden avukata, psikologdan yöneticiye bir çok meslekten koordinatörler, "UCİM Balıkesir ailesi olarak elimizden geldiğince çocuklarımıza sahip çıkıp, vicdanı kalbi ve beyni hasta insanların onlara zarar vermemesi için gönüllü çalışıyoruz. Mücadelemizde yer almak isteyen herkesi aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız." dedi.
NEDEN MAVİ KELEBEK
UCİM kurucu Başkanı Saadet Özkan, UCİM ve Mavi Kelebek simgesini bir röportajda şöyle anlatmıştı:
UCİM´in her harfi bir anlam ifade ediyor. UCİM´in U´su içinde uğuru barındırıyor. UCİM tüm dünya çocuklarının ve onların aydınlık geleceklerini yarınlarını kapsıyor. UCİM´in İ harfinde bulunan mavi kelebeğin anlamı çok önemli.
Mavi kelebekler bitki örtüsü üzerinde birleştiklerinde toplu mezarı ortaya çıkarıyor. Mavi kelebekler aslında yön gösteriyor. Burada bir sorun var. Biz de o sorunun olduğu yerde yaşarken hayatları değişime uğramış çocuklara bunun yapılmasına engel olmak istiyoruz. Çocuklarımız bizim bir koza. Bizler onların etrafında onları zarara uğratmayacak bir yapılanma süreci içerisindeyiz. Her birimiz bir mavi kelebek olup onları koruyacağız."
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: ÇOCUKLARIN KORUYUCU MELEKLERİ
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli