Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Çocukların engelsiz mutluluğu görülmeye değerdi

Çocukların engelsiz mutluluğu görülmeye değerdi

AK Parti Milletvekili Balıkesir Milletvekili adayı Mehmet Aydemir, Balıkesir Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği üyeleri ve çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi.

Aydemir, ailelerin sorunlarını dinlerken, hükümet olarak engellilere yaptıkları destekleri anlattı. 
Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programa; AK Parti Milletvekili adayı Mehmet Aydemir, AK Parti İl Sosyal Politikalar Başkanı Nurten Arslan, AK Parti İnsan Hakları Başkanı Hakan Aka, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, Balıkesir Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Gül İmrek, Dernek Üyeleri ve Çocuklar katıldı. 
MEHMET AYDEMİR, ÇOCUKLARLA TEK TEK İLGİLENDİ… 
Sabah kahvaltısında engelli çocuklar ve aileleri ile bir araya gelen AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Aydemir, AK Parti seçim beyannamesinde engelli kardeşlerimize yönelik çok önemli çalışmaları programa aldıklarını belirtti. 
Seçim sürecinde gerçekleştirilen en güzel programın bugünkü buluşma olduğunun altını çizen Aydemir “Engelliler Haftası sebebi ile engelli kardeşlerimiz ile bir araya geldik ve kahvaltı yaptık. Dertlerimizle dertlendik, sevinçleri ile sevindik. İnşallah bu süreçte, elimizden gelen tüm desteği vereceğiz kendilerine. Zaten Cumhurbaşkanımızın da engelli bireylere yönelik destek ve politikaları sürüyor. Seçim beyannamemizde belirttiğimiz gibi “Engelsiz Yaşam Merkezleri’nde engel türüne göre branşlaşmaya gideceğiz. “Evde bakıma ihtiyacı olan engelli ve yaşlıya düzenli bakan ve bunun için Evde Bakım Yardımı alanları kısmi zamanlı olarak sosyal güvenlik kapsamına alacağız. Engellilerin istihdamını artırmak amacıyla korumalı işyerlerinin kapsamını genişleteceğiz. Engelli bireylerin ailelerine eğitim desteği, uzun vadeli aile danışmanlığı ve psiko-sosyal destek hizmetlerini geliştireceğiz. Bu çalışmalarla ilgili bilgilendirmeleri de ailelerimize anlattık. 
Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Gül İmrek de katıldığı etkinlikte, çocuklara yönelik bir programın yapılmasından duyduğu mutluluğu paylaştı. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı