Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Coğrafi İşaret sırası Kazak Fasulyesi´nde

Coğrafi İşaret sırası Kazak Fasulyesi´nde

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir´de her ürünün Coğrafi İşareti hak ettiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir´de her ürünün Coğrafi İşareti hak ettiğini söyledi.
Manyas Süt Üreticileri Kooperatif Başkanı Fevzi Karakaş, Ankara´ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ı CHP Genel Merkezi´nde ziyaret etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na Manyas Kelle Peyniri ve Kazak Fasulyesi sunan Başkan Karakaş, Manyas´ın coğrafi sınırlarında üretilen diğer peynirlerden ve benzeri peynir ürünlerinden ayırt edici özelliği bulunan kelle peynirinin coğrafi işaret alınma sürecini anlattı.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın bu süreçteki destek ve katkılarını CHP lideri Kılıçdaroğlu ile paylaşan Karakaş, bu kez Manyas İlçesi´nin önemli bir ürünü olan Kazak Fasulyesi´nin de coğrafi işaret almasında destek ve katkı beklediklerini dile getirdi.
Manyas Süt Birliği Başkanı Fevzi Karakaş´a teşekkür eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Milletvekili Akın´ın Manyas Süt Üreticileri Birliği´nin çalışmalarına destek ve katkı vermeyi sürdüreceğini söyledi.
Kılıçdaroğlu´ndan sonra söz alan CHP Milletvekili Ahmet Akın, ?Markalaşma hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruma altına alır. Manyas´ta günde yaklaşık 200 ton civarında süt üretiliyor coğrafi işaret istihdam ve ihracatta önemli. Bu nedenle Balıkesir´de daha önce alınmış coğrafi işaretler var. Bu coğrafi işaretler Balıkesir´e özgü ürünler için örnek teşkil ediyor. Manyas için kazak fasulyesi de bunlardan biri olup sıra kazak fasulyesinde. Diğer ilçelerimizde de benzer çalışmalar için katkı ve destek sunacağız.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu