Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi´nde Balıkesir´e yoğun ilgi var

Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi´nde Balıkesir´e yoğun ilgi var

Balıkesir´in yöresel kıyafetlerini tanıtan gençler, vatandaşların ilgi odağı oldu.

Balıkesir´in yöresel kıyafetlerini tanıtan gençler, vatandaşların ilgi odağı oldu.
?II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi?nde, coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımına devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi standı, fuarın en dikkat çekici stantlarından biriydi.
Cumhurbaşkanlığı himayele-rinde Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium´da gerçekleştirilen ?II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi? ikinci gününde de misafirlerini ağırlamayı sürdürdü.
Balıkesir´in coğrafi işaretli 12 ürününün tanıtıldığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi standında; Kuzey Ege Zeytinyağı, Ayvalık Zeytinyağı, Edremit Zeytinyağı, Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini, Höşmerim Tatlısı, Balıkesir Kuzusu, Kapıdağ Mor Soğanı, Susurluk Tostu, Susurluk Ayranı, Gönen İğne Oyası, Sındırgı Yağcıbedir Halısı ve Marmara Adası Mermeri´nin tanıtımı yapılıyor.
Stantta tanıtılan ürünlerin yanı sıra; zeybek ve gelin kostümlerini tanıtan gençler, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Zeybek ve gelin ile fotoğraf çektirmek için sıraya giren vatandaşlar, kostümleri oldukça beğendiklerini dile getirdi.
Fuarın en hareketli ve en renkli stantlarından biri olan Balıkesir standını; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, AK Parti Denizli Milletvekili Ali Yıldız, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Cangül ziyaret edenler arasında yer aldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, protokol üyelerine belediyenin üretimine yeni başladığı Havran mandalinası kolonyasından kendi elleriyle ikram ederek tanıtımını gerçekleştirdi.
Ardından konuklarına ?50 Peynirli Şehir Balıkesir? kitabını hediye eden Tüzün, yöresel peynirlerin coğrafi işaret alması için çalışmaların devam ettiğini aktardı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli