Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Çömez, Bandırma adliyesinde ifade verdi

Çömez, Bandırma adliyesinde ifade verdi

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Turhan Çömez, Bandırma Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade verdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’in şikâyeti üzerine, talimatla Bandırma adliyesinde ifadesi alınan Çömez, adliye çıkışında gazetecilere şu açıklamayı yaptı:
“Geçtiğimiz aylarda, Halk TV’deki bir programda, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ile ilgili bir değerlendirmede bulundum. Bu değerlendirmede kendisinin ve ağabeyinin, İngiltere’de var olan şirketleri ve bu şirketler üzerinde 10 milyonlarca lira değeri olan gayrimenkullerinin varlığından bahsettim ve bunlarla ilgili de mutlaka kamuoyuna bir açıklama yapmaları gerektiğine vurgu yaptım. Demokrasiden, insan haklarından, özgürlüklerden bahsettim. Siyaset kurumunun her zaman şeffaf ve hesap verebilir olması gerektiğine vurgu yaptım. Fakat Bakan Yardımcısı bunun bir iftira olduğunu, benim doğruyu söylemediğimi, kendisine hakaret ettiğimi düşünerek, savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Biz de bugün, kendisinin şirketlerinin bütün detaylarını, şirketlerin, aynı zamanda üzerinde olan gayrimenkul detaylarını İngiltere’den getirdik ve savcılığa teslim ettik. Bunların hepsi legal ve İngiltere yasalarına göre açık olan belgelerdir. Aynı zamanda söz konusu şahsın Kıbrıs’ta Halil Falyalı ile ortak şirketleri ortaya çıktı.
Öte yandan, ne ilginç tesadüf ki, aynı şahsın Yasin Ekrem Serim’in şirketinin adresiyle Mehmet Cengiz’in Londra’daki devasa yatırımlarının muhasebecisinin adresi aynı çıktı. Bütün bunlarla ilgili bilgi ve belgeleri savcılığa ve kamuoyuna sunduk. Millet adına siyaset yapıyoruz. Siyaset şeffaf ve temiz olmalı. Hele hele Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevi yapan bir şahsın İngiltere gibi bir ülkede devasa şirketleri, gayrimenkulleri varsa ben bir siyasetçi olarak bu şahıs hakkındaki derin kaygılarımı kamuoyuyla paylaşma durumundayım. Dolayısıyla bugün geldik, şikâyet üzerine savcılıkta bir ifadede bulunduk. Belgeleri verdik. İngiltere’den gelen tapu ve şirket kayıtlarını resmi yollardan savcılığa iletmiş olduk.” Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Çömez Bandırma adliyesinde ifade verdi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı