Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?Çöp ev?e, Erdek Belediyesi´nin eli değdi

?Çöp ev?e, Erdek Belediyesi´nin eli değdi

Erdek Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek ilçe başkanlığının ortaya çıkardığı, ilçeye bağlı ?Çeltikçi? kırsal mahallesindeki ?çöp ev?i yaşanacak duruma getirdi.

Erdek Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek ilçe başkanlığının ortaya çıkardığı, ilçeye bağlı ?Çeltikçi? kırsal mahallesindeki ?çöp ev?i yaşanacak duruma getirdi.
CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, ?çöp ev? olayının nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı:
?Bir gün, Ayşe Lafçı Ertekin arkadaşım bana bir video göndererek, ?Bu videoyu mutlaka izle´ dedi. Videoyu izlediğimde gözlerime inanamadım. Tamamıyla çöp yığınına dönüşmüş bir evde yaşayan yaşlı, yürüyemeyen bir büyüğümüz. Hemen Çeltikçi´deki o eve gittiğimde, mahallede ?Paşa Hüseyin´ lakabıyla tanınan, 82 yaşında olduğunun öğrendiğim Hüseyin amcayı kuru ekmek yerken gördüm. Evin içi, çöplerin kokusu nedeniyle girilemeyecek durumdaydı. 

Evde su ve elektrik bağlantısının yanı sıra tuvalet de yoktu. Hüseyin amca ile birlikte yaşayan yeğeninin, tuvaletlerini yaptıktan sonra torbalara koyarak, camdan sokağa attıklarını öğrendim. Bu içler acısı durumu, o videoyu da ekleyerek, Erdek Belediyesi Başkan Vekili Hasan Yapakçı´ya ve ilçemiz kaymakamına da ilettim. Hasan başkan, durumla yakından ilgilenip, hemen belediyenin watsapp hattındaki ilgililere ileterek, gereğinin yapılmasını istedi. Ancak Hüseyin amca, sanıyorum, huzurevine yatırılacağı endişesiyle evinden çıkmak istemiyordu. Bu noktada sayın kaymakamımız devreye girerek, Hüseyin amcayı, gerekli kontrollerin yapılması için hastanemize aldırdı. Orada kaldığı süre içinde de belediyemizin ilgili birimleri evi temizleyip, boya ve badanasını yaparak dezenfekte ettiler ve yaşanabilecek duruma getirdiler.?
Evini temizledikleri kişinin emekli bir vatandaş olup, maaşının da bulunduğunu vurgulayan Tuna, bu arada, ?Çizenel Otel? yetkililerinin, kendisine günde üç öğün yemek gönderme sözünü verdiğini belirten Tuna, ?Ancak Hüseyin amca, evinden çıkmak istemiyor. Bu arada hem onun, hem de birlikte kaldıkları yeğeninin, nörolojik bir tedavi görmesi gerektiğini düşünüyorum. En azından eve hemen bir tuvalet yapılması gerekir. Çünkü aynı ortam ve koşullar sürdüğü takdirde evin yeniden eski duruma geleceğinden endişe ediyorum? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek Belediyesi değdi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli