Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Çuğra ve Kurbağalıdere´de büyük marketlere izin yok

Çuğra ve Kurbağalıdere´de büyük marketlere izin yok

Erdek Belediyesi´nde Spor Müdürlüğü kapatıldı

Erdek Belediye Meclisi´nin eylül ayı olağan toplantısı yapıldı.
Belediye başkan vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 11 gündem, 2 ek gündem maddesi görüşüldü.
HACI BEKTAŞ VELİ DERNEĞİ BİNASI
Toplantının ilk gündem maddesini, Alaattin Mahallesi, 852 ada, 1 parselde bulunan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı´na tahsis edilen taşınmazın iptali oluşturdu.
758,81 metre karelik arsa vasıflı taşınmazın tahsisinin iptal edilip edilmeyeceği konusunun bir önceki meclis toplantısında sevk edildiği Plan ve Bütçe Komisyonu´ndan gelen rapor okundu. Raporda, ?Bahse konu taşınmaz ile ilgili işlemin yapılıp yapılmayacağı hakkında Balıkesir Valiliğine yazı ile bildirilmiş olup, Balıkesir Valiliği de konuyu Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğüne yazı ile bildirmiş ve Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğünden 25.08.2020 tarihinde gelen yazıda, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı´nın bilgileri gönderilmiş fakat kamu yararına dernek/vakıf olup olmadığı belirtilmediği için Belediyemiz tarafından tekrar Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğüne konu ile ilgili yazı yazılmış olup cevap gelmediği için komisyonumuza ek süre verilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir? deniliyordu.
Meclis, komisyona ek süre verilmesini oybirliğiyle kabul etti. 

Belediyeye ait Alaattin Mahallesi, 191 ada, 7 ve 8 parsellerin, BASKİ Genel Müdürlüğüne devri oybirliğiyle kabul edildi.
Erdek Belediyesi plan notları, bu notların 2.1 maddesinde yer alan tercihli kullanım alanlarında turistik tesis yapılmasına ilişkin maddeye ilave yapılması konularında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´nden gelerek, ek süre isteyen raporlar kabul edildikten sonra gündeme devam edildi.
BÜYÜK MARKETLERE İZİN YOK
?Kurbağalı? bölgesi olarak bilinen Zeytinli Mahallesi Kemal Balıkesir Caddesi üzerinde bulunan ara caddeler ve Sahil Mahallesi, Ali Haydar Sarı Sahil Bandı, Sahil Mahallesi, Piri Reis Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve ara bağlantı sokakları üzerinde büyük marketlerin açılmak istenmesi konusu görüşüldü.
Plan ve Bütçe Komisyonu´ndan gelen raporda, büyük marketlerin, bu bölgelerde açılmasına Erdek Esnaf Odası´nın ve küçük esnafın karşı çıkarak şikayet ettiği belirtilerek, küçük esnafın bu şikayetlerinin haklı bulunduğu vurgulandı. Raporda, ?Belirtilen bu bölgelerin sadece 3 aylık yaz sezonunda hizmet verip, diğer aylarda kapalı olması, bu alanlarda yaşayan vatandaşların, şehir merkezinde bulunan büyük marketlere ulaşımının kolay ve rahat olması nedeniyle büyük market (zincir market) ruhsatı verilmemesi, tüm Kapıdağ bölgesinin kırsal mahallelerinde uygulama imar planında belirtilen ticari alanların dışında kalan bölgelerde de büyük marketlere (zincir market) ruhsatı verilmemesi hususu komisyonumuzca oybirliğiyle kabul edilmiştir? görüşü veriliyordu.
Raporda, görüş, 4054 Sayılı Rekabet Kanunu´da dayandırılıyordu.
Meclis, komisyon raporu doğrultusunda, söz konusu bölgelerde büyük marketler açılmamasını oybirliğiyle kabul etti.
Belediyeye ait taşınmazların kiraya verilmemesi konusu görüşüldü.
Plan ve Bütçe Komisyonu´ndan gelen raporda, ?Kiralar ile ilgili, Belediyemiz taşınmazlarındaki tüm kiracılardan talepte bulunanlara da, kira süresinin uzatılmasına, kira bedellerinin yeniden değerlendirme oranında(ÜFE/TÜFE) oranında artırılmasına, yaşanan pandemi nedeniyle mağdur olmasından dolayı 3 ay ücret alınmamasına geri kalan 9 aylık sürecin tahakkuk yapılıp tahsisatının yapılması konusunda Murat Çolak ve Mehmet Ali Yağcı´nın uygun olmadığı görüşü, Canan Kırdar´ın uygun olduğu hususunda oy kullanması sonucunda komisyonumuzca oy çokluğu ile uygun olmadığı kararı kabul edilmiştir? deniliyordu.
Komisyon raporu kabul edildi.
SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KAPATILDI
Toplantıda, norm kadro düzenlenmesine paralel olarak, belediyenin kurum içinde düzenleme yapılmasıyla ilgili konu da görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu´ndan gelen rapor doğrultusunda, belediyedeki Spor İşleri Müdürlüğü´nün kapatılarak, görev, yetki ve sorumluluklarının, belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü´ne devredilmesi kabul edildi.
Alaattin Mahallesi´nde, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, Erdek´in şehir içi yollarda bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerleri tasarımı, Ocaklar Mahallesi´nde, 245 nolu imar adasında yüzde 20 iki kat olan imar izninin komşu imar adalarında olan yüzde 40 iki kat imar iznine dönüştürülmesine yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği yapılması konuları İmar ve Şehircilik Komisyonu´na gönderildi.
KATI ATIK ÜCRETİ VE İŞGAL HARCI İPTALİ
Mecliste, katı atık ücreti ve işgal harcı iptal talebi de görüşüldü.
Mali Hizmetler Müdürlüğü´nün meclise gönderdiği yazıda, ?Kurumumuz mükellefi olan ve aynı zamanda ilçemizde işletmecilik faaliyetinde bulunan Tolga Altan, 06.08.2020 tarih ve 6731 sayılı dilekçe ile ilçemiz esnaflarına tahakkuk ettirilmiş, 2020 yılı ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs dönemlerine ait evsel katı atık ücreti ile kapalı alan işgal harçlarının salgın hastalık nedeniyle iptal edilmesi talep edilmiştir. Konunun belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması arz olunur? denildi.
Konu, incelenmek için Plan ve Bütçe Komisyonu´na gönderildi.
BELEDİYEYE MÜHENDİS ALINACAK
Mecliste, iki ek gündem maddesi de görüşüldü.
Belediyeye, ihtiyaç duyulan bir mühendisin alınması kabul edildi. Buna göre, belediyeye sözleşmeli kapsamda, 8. dereceden, 3.726,47 TL maaşla bir mühendisin alınması kararlaştırıldı.
Diğer ek gündem maddesinde yer alan asansör kuyu ölçülerinin belirlenmesi konusu da İmar Komisyonu´na gönderildi.
Toplantıya, AK Parti´den Huri Güven ve Mehmet Ali Yağcı katılmadılar.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı