Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Çuğra Çadır Mescit ibadete açıldı

Çuğra Çadır Mescit ibadete açıldı

Çuğra Bölgesi mahalle sakinleri, caminin uzak olması nedeniyle Erdek İlçe Müftülüğü tarafından Ramazan Ayı için geçici mescit yeri olarak hazırlanan...

Çuğra Bölgesi mahalle sakinleri, caminin uzak olması nedeniyle Erdek İlçe Müftülüğü tarafından Ramazan Ayı için geçici mescit yeri olarak hazırlanan Kültür Merkezinin belediye tarafından ibatede kapatılmasını takiben, aynı bölgeye yakın bir yerde çadır mescit kuruldu.
Ramazan dolayısıyla Yücel Motelin arkasına kurulan çadır mescitte teravih namazı kılındığı gibi, beş vakit namaz da kılınıyor.
Erkekler ve bayanlar için iki ayrı bölümde oluşturulan kapalı ve açık alanı toplam 200 metrekarelik çadır, yaklaşık 300 mahalle sakinine Ramazan boyunca hizmet verecek.
Erdek İlçe Müftülüğü'nden yapılan açıklamada, Çuğra Bölgesinde ikamet eden vatandaşların Ramazan ayında teravih namazlarını rahat kılmaları için bazı önlemler aldıklarını söyledi.
Sahil Mahallesi Çuğra Bölgesi sakinlerinin evlerine uzak olan camiye gidemedikleri için çadırdan oluşturdukları mescitte teravih namazını kıldırdıklarını belirten Çadır Mescidin İmamı Adnan Afacan ise, kurulan çadıra vatandaşların ilgi gösterdiğini ifade etti.
Çadırda kadın ve erkekler için iki ayrı bölüm oluşturduklarını ifade eden Afacan, camiye gidemeyen özellikle yaşlıların Ramazan ayında çadır mescitte teravih namazlarını kıldığını kaydetti.
Çuğra Bölgesi sakinlerinden Seyhan Yağcı, Necdet Bağcı, Fahri İnce ve Zülfikar Kırkar ismindeki yaşlı vatandaşlar, Sahil Mahallesinde oturanlar için buraya çadır mescit kuruldu. Yaşımız ilerlediği için caminin bulunduğu yere gidemiyoruz. Buraya kalıcı bir cami ya da mescit yapanlar çok büyük bir hayır işlemiş olur. Bizlere böyle bir kolaylığı sağlayan Erdek İlçe Müftülüğü ile Adnan Afacan Hocamıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.                            Haber : Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli