Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Cuma namazı salgın sonrası ilk kez kılındı

Cuma namazı salgın sonrası ilk kez kılındı

Müminlerin Cuma namazı hasreti son buldu

Dünyada ve Türkiye´de yeni tip korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 15 Mart´ta ibadete kapatılan ve dün kılınan Cuma namazı ile camiler tekrar ibadete açıldı.

Erdek merkez de 5, kırsal mahallelerde 22 toplam 27 camide 29 Mayıs günü cemaat toplu halde Cuma namazı kıldı.

Erdek´in en büyük camileri arasında bulunan Piri Reis Camii bahçesine müminler sığmayınca, müminlerin çoğu caminin yakınındaki 18 Eylül İlçe Stadı´nda hazırlanan yede namazlarını kıldı.
Korona virüs salgınının devam ettiği şu günlerde, yavaş yavaş kontrollü günlere geçilirken, Erdek Belediyesi tarafından dezenfekte edilen tüm camilerde, dün kılınan Cuma namazı için ellerinde seccadeleri ile cami avlularına gelen müminler sosyal mesafeye dikkat ederek namazlarını kıldı.

Erdek Piri Reis Camii bahçesinin yetersizliğine, hemen yanı başındaki 18 Eylül İlçe Stadı yetişti. Namaz öncesi görevlilerce statta şeritlerle sosyal mesafeler ayarlandı. Yaklaşık 250 kişiyi aşkın mümine, maskeleriyle, sosyal mesafe kurallarına uymalarına rağmen, Piri Reis Camii İmamı Mehmet Aydın tarafından kurallara titizlikle uymaları, Cuma namazı sünnetlerini evlerinde kılmaları uyarısı yapıldı.
Uzun bir süre sonra kılınan Cuma namazı hakkında açıklama yapan Erdek Piri Reis Camii İmamı Mehmet Aydın, Pandemi sürecinde namazların camilerde kurallar çerçevesinde kontrollü olarak devam edeceğini bildirdi.

Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı