Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Cumhur İttifakı Başkan adayları tanıtıldı

Cumhur İttifakı Başkan adayları tanıtıldı

Cumhur İttifakı Balıkesir İl ve İlçe belediye başkan adayları tanıtıldı.

31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Balıkesir’deki belediye başkan adayları düzenlenen törenle tanıtıldı. Başta Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak üzere 20 ilçe belediye başkan adayını tanıtan AK Parti İl Teşkilatı, Balıkesirlilerden destek istedi.

Aday tanıtım töreninde Erdek Belediye Başkanı adayı olarak Turan Gün  açıklandı.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı Cuma günü Kurtdereli Spor Salonu’nda ‘AK Parti Balıkesir Aday Tanıtım Toplantısı’ düzenledi. 20 ilçe için belirlenen adaylar tek tek tanıtıldı.

Tanıtım toplantısına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, Ak kadrolar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir,  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Yücel Yılmaz’ı bir kez daha ilan ederken 20 ilçenin 2’si MHP’li 18’i AK Partili belediye başkan adaylarını açıkladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle insan ve hizmet odaklı AK Belediyecilikle tanışmadan önce Balıkesir’in her şeyin en iyisini hak ediyordu. Ak Belediyecilikle tarih yazan Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 ilçede Ak Kadrolarını açıklamanın gururunu yaşıyorum. Bizler AK Parti belediyeleri olarak laf değil icraat üretiyoruz. AK Parti yerel yönetimler eliyle şehirlerimizin ve hemşerilerimizin yaşam kalitesinin yükseltilmesi için çalışmaktadır. Tek amacımız; bizden desteğini ve güvenini esirgemeyen millete hak ettiği hizmeti sunmaktır. Bizler millete efendi değil hizmetkar olarak yola çıkmışızdır. İnşallah en kısa sürede belediyesi bizde olmayan ilçeleri bu zulümden kurtaracağız. Allah’ın izniyle teşkilatımızın gücüyle AK Parti Balıkesir’in 20 ilçesinde seçime dimdik hazır” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçeyi de gerçek belediyeyle tanıştırmak için hazır olduklarını belirterek “20 ilçemizden iki tanesinde Cumhur İttifakı ortağı olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nden adayımız çıkıyor, 18 ilçemizde de AK Parti adayları çıkıyor ve biz hazırız. Nasıl AK Parti’nin nerede başkanı varsa diğer partilerin yaptığının 10 katı iş yaptıysa Balıkesir’de de 2019-2024 arası bütçemizden eserlerimize, yaptığımız işten Balıkesir’in kimliğini kazanmasına her yerde kat ve kat ilerideyiz. Milletimizden bir daha bizi tercih etmesini istiyoruz. Ben belediye başkanı adaylarımıza güveniyorum ve hep beraber Balıkesir’i gerçek belediyecilikle 20 ilçemizde buluşturacağız. Allah’ın izniyle 1 Nisan’da Balıkesir coşkusu İstanbul’u saracak” dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, “Bugün 31 Mart’taki yerel seçimler için bismillah diyoruz. Sakın unutmayın 1994 yılında belediyecilikle filizlenmiş bir teşkilatız biz. 2002 yılında iktidar olduğumuz da o filiz ağaca, ağaçlar ormana döndü ve bugün gönül coğrafyamızda Recep Tayyip Erdoğan’ın izleri herkese örnek oluyor. Balıkesir’e daha iyi eserler vermek için Balıkesir’i marka şehir yapmak için Türkiye Yüzyılında gerçek hizmeti, gerçek belediyeciliği devam ettireceğiz” dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, “AK Parti Belediyeciliği mührünü bir kez daha vuracağız. Hizmet aşkı için bir kez daha yola çıkıyoruz” dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, “Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımızın ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin omuzlarımıza yüklediği bu manevi sorumluluğun idraki ve sorumluluğu içerisinde 20 ilçemizin 20’sinde de bayrağımızı dikeceğiz” dedi.

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Özel şehir demek Balıkesir’de bu anı paylaşmak için aranızda olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, “Türkiye Yüzyılı Şehirleri. Türkiye Yüzyılı Şehirlerini yine milletimizin desteğiyle Cumhurbaşkanımızın desteğiyle bir bir hayata geçireceğiz. Balıkesir’de yeni bir destan yazacağız” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, “Bizim Türkiye’de belediyecilik nasıl yapılır, dönün bir bakın diye örnek verdiğimiz belediyelerden bir tanesi. İnanıyorum ki 31 Mart’ta Balıkesirli hemşerilerimiz yetkiyi bu defa çok daha güçlü bir şekilde verecek ve hizmet yarışı devam edecek” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir; ilçe belediye başkan adaylarını tek tek sahneye çağırarak vatandaşlara tanıttı: Erdek Belediye Başkan Adayı Turan Gün, Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mesut Eray, Ayvalık Belediye Başkan Adayı Ali Gür, Balya Belediye Başkan Adayı Cüneyt Çalışkan, Bandırma Belediye Başkan Adayı Mehmet Cemal Öztaylan, Bigadiç Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Göksel, Burhaniye Belediye Başkan Adayı Mustafa Aysel, Dursunbey Belediye Başkan Adayı Ramazan Bahçavan, Edremit Belediye Başkan Adayı Muhammed Vurmaz, Gömeç Belediye Başkan Adayı (MHP) Kazım Arslan, Gönen Belediye Başkan Adayı Aydemir Gümüş, Havran Belediye Başkan Adayı Emin Ersoy, İvrindi Belediye Başkan Adayı Yusuf Cengiz, Kepsut Belediye Başkan Adayı İsmail Cankul, Karesi Belediye Başkan Adayı Dinçer Orkan, Manyas Belediye Başkan Adayı İbrahim Koman, Marmara Adalar Belediye Başkan Adayı Süleyman Aksoy, Savaştepe Belediye Başkan Adayı Ümmet Şamil Zengin, Sındırgı Belediye Başkan Adayı Ekrem Yavaş, Susurluk Belediye Başkan Adayı(MHP) Fahrettin Şener.

AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün yaptığı açıklamada "AK Parti Genel Merkezimizin aldığı karar ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle Erdek Belediye Başkan Adayı olduğumu büyük bir sevinç ve heyecanla sizlerle paylaşıyorum. Hizmet için çıktığımız bu yolda, herkese yüreğimiz de kapımız da ardına kadar açık. Gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var." diye konuştu.  

Haber Merkezi 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı