Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan yeni kararları açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan yeni kararları açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından alınan yeni kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından alınan yeni kararları açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ´yerinde karar´ dönemi ve hafta içi ve hafta sonu yasakları ile kısıtlamalar hakkında yaptığı açıklamada "Çok yüksek riskli illeri temsil eden şehirlerimiz 58´e ulaştı. Elimizdeki veriler ışığında şu hususları bugün paylaşma kararı aldık.? dedi. 

Erdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Türkiye´nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması 21.00 -05.00 olarak devam edecek. Kırmızı kategorideki illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Lokanta ve kafeler tüm Türkiye´de % 50 kapasite ve belirli kurallara göre uygulanacak. Ramazan ayında ise ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Sadece Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafeler hizmetlerini paket servis ile sınırlandıracak. Ülke genelinde sahur ve toplu iftar düzenlenmeyecek.? İşletmelere bazı katkıların sağlanacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ?Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamında sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır. Nisan ve Mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin  uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe  çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek ve ayrıca bunlara kişi başı 1500  lira nakdi ödeme yapacağız." diyerek sözlerine ekledi. 

Yasaklar ve ek tedbirlerle ilgili genelge bekleniyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın korona virüs ile ilgili yasaklar ve ek tedbirleri açıklamasının ardından gözler İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanacak genelgeye çevrildi. Cumartesi yasaklarının başlayacağı tarih İçişleri Bakanlığı´nın genelgesinde netlik kazanacak.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli