Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir´de

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir´de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: ?Erdek, İvrindi, Havran, Edremit, Burhaniye, Kepsut ve Bigadiç ilçelerine önümüzdeki yıl doğalgaz verilecek? dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak ve Balıkesirlilere hitap etmek üzere Balıkesir´e geldi.
Havaalanında Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, idari ve askeri erkân tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Kuva-yi Milliye Meydanında Balıkesirlilere seslendi ve yapımı tamamlanan eserlerin açılışlarını gerçekleştirdi.
Açılış programında söz alan Vali Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı Balıkesir´de ağırlamaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.
Yeni eser ve hizmetlerin açılışını yaptıklarını ifade eden Vali Yazıcı, ?Bu eser ve hizmetlerde, devletimizin, belediyelerimizin, hayırsever vatandaşlarımızın, yüreği vatan sevgisiyle, millet sevgisiyle, Balıkesir sevdasıyla dolu insanların emeği var, alnının teri var, milletimizin duası var. Temellerini sizin attığınız yeni Türkiye vizyonu var. Tensip ve talimatlarınızla yapılan bütün bu eserler için, size minnettarız, şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.
15 Temmuz vurgusu da yapan Vali Yazıcı, ?Türkiye´nin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Koca Seyit´in torunları, Kuva-yi Milliye ruhunu başlatan Balıkesirli hemşerilerime huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Şehrin meydanındaki o heybet, hainlerin kalplerine öyle korku verdi ki şehrimizde hiçbir teşebbüse geçemediler. Balıkesirlinin gönlüne Kuva-yi Milliye aşkı, vatan aşkı, millet aşkı düşmüşse korku nedir bilmez. Balıkesirli dün olduğu gibi bugün de bağımsızlık uğrunda Türkiye´mizin hazır kıtasıdır." dedi.
Kuva-yi Milliye Meydanı´nda düzenlenen ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma yaptı.
Resmî olarak açılışları yapılan 78 ayrı projenin toplam yatırım bedelinin 1 milyar 281 milyon olduğunu ve bunların arasında 418 derslik, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon, 692 TOKİ konutu, enerji iletim hatları, futbol sahaları ve restorasyon projeleri ile köprülü kavşakların olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hizmetlerin şehre hayırlı olması temennisinde bulundu.
Erdek, İvrindi, Havran, Edremit, Burhaniye, Kepsut ve Bigadiç ilçelerine önümüzdeki yıl doğalgaz verileceğini müjdeleyen ve bu törenle Balıkesir Şehir Hastanesi´nin de açılışının gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, şehir hastanesinde zengin fakir ayrımı yapmadan tüm Balıkesirlilere dünyanın en iyi sağlık hizmetinin sunulacağını söyledi.
Konuşmasında, resmî olarak açılışları yapılan hizmet ve tesislerin hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, törene katılan Vali Ersin Yazıcı ve milletvekilleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli