Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ülke ve millet olarak tercihimizden asla pişman değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Ülke ve millet olarak tercihimizden asla pişman değiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni´ne katılmak üzere Balıkesir´e geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni´ne katılmak üzere Balıkesir´e geldi.
Dün Balıkesir´e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Vali Ersin Yazıcı tarafından karşılandı.
Balıkesir Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin, dünyanın en köklü, en yaygın, geçmişi zaferlerle dolu ordusu olduğunu belirtti. "Bu yıl, Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın kuruluşunun 2 bin 227´nci kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Ordu-muzda hâlen kullanılan Tümen, Binbaşı, Yüzbaşı, Onbaşı gibi kavramlar, kuruluş döneminde ihdas edilmiş ve kesintisiz bir şekilde günümüze kadar gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen devletlerimizin en önemli özellikleri, gerçekten çok sağlam bir ordu düzenine sahip olmalarıdır. Sayıca çokluktan ziyade, eğitimi, düzeni, teçhizatı ve cesaretiyle öne çıkan bu ordular, kendilerinden katbekat fazla düşmanları hep yenilgiye uğratmışlardır." dedi.
GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ
"Milletlerin tarihlerinde dönüm noktaları vardır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim tarihimizde de, kimini sevinçle yâd ettiğimiz, kimini hüzünle hatırladığımız pek çok dönüm noktamız bulunuyor. Son yıllarda yaşadığımız hadiseleri milletimiz bakımından işte böyle bir dönüm noktası olarak görüyorum. Bölgemizle birlikte ülkemizi de kendi senaryolarına göre biçimlendirmeye çalışanların karşısına, kendi irademizle, kendi hedeflerimizle çıkma kararını verdiğimiz andan itibaren, zorlu bir mücadelenin içine düştük. Ülke ve millet olarak tercihimizden asla pişman değiliz. Tam tersine, bugün hep birlikte başı dik, alnı açık bir şekilde geleceğimize umutla bakabiliyor olmamızı, işte bu duruşumuza borçluyuz." ifadelerini kullandı.
ELİNİ VİCDANINA KOYAN HERKES ŞU GERÇEĞİ KABUL EDECEKTİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi, "Her tercih gibi, bunun da elbette bir bedeli var. Bu bedeli kimi zaman, terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadelede vermiş olduğumuz şehitlerle, gazilerle ödüyoruz. Bu bedeli kimi zaman, uluslararası alanda eşi benzeri görülmemiş çifte standartlara maruz kalarak ayrımcılığa, haksızlığa uğrayarak ödüyoruz. Bu bedeli kimi zaman, işte son günlerde olduğu gibi ekonomik faturalarla ödüyoruz. Elini vicdanına koyan herkes şu gerçeği kabul edecektir. Türkiye´nin, ne sınırları içinde ve dışında maruz kaldığı terör saldırılarını ne uluslararası alanda karşılaştığı riyakârlığı ne de ekonomide oturtulmaya çalışıldığı kriz görüntüsünü hak edecek bir sorunu bulunmuyor" dedi.
BUGÜNE KADAR İKİLİ VEYA ÇOK TARAFLI İLİŞKİLERİMİZİN HİÇBİRİNDE RİYAKÂRLIK YAPMADIK
"Türkiye´nin Avrupa ve Amerika ile olan müttefiklik, ortaklık ilişkilerine olduğu kadar, diğer ülkelerle tesis edeceği iş birliklerine de ihtiyacı var" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi tek taraflı ilişkiye zorlayanların, kendilerinin gizli veya açık dünyanın dört bir yanında ne tür faaliyetler içerisinde olduklarını gayet iyi biliyoruz. Bugüne kadar ikili veya çok taraflı ilişkilerimizin hiçbirinde kimseye riyakârlık yapmadık. Ama bize hepsi yapıldı. Eğer bir güvenilirlik testi yapılacaksa, bu testten alnının akıyla çıkacak tek taraf Türkiye´dir. Hem Avrupa hem de Amerika bu konuda defalarca sınıfta kalmıştır." şeklinde konuştu.
HER ŞEY APAÇIK ORTADADIR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye´de döviz kurunun böylesine yüksek rakamlara çıkartılmasının gerisindeki saikleri görmek için allame olmaya gerek yok. Her şey apaçık ortadadır. Biz ekonomideki artılarımızın da, eksilerimizin de gayet iyi farkındayız. Buradan bir kez daha söylüyorum: Döviz kurundaki istikrarsızlık ülkemize yönelik bir operasyondur. Terör örgütleri eliyle, içimizdeki ihanet çeteleri vasıtasıyla yapamadıklarını döviz kurunu, döviz kurşunu hâline getirdikleri ekonomi silahıyla gerçekleştirmek istiyorlar." şeklinde konuşmasını tamamladı.
Konuşmasının sonunda, mezun olan astsubayları tebrik edip, dönem birincilerine diplomalarını verdi. Görev yerlerinde başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, astsubayların velilerine de evlatlarını Türk Silahlı Kuvvetleri´ne kazandırdıkları için ayrıca şükranlarını ifade etti. Sancak devir teslim töreni ve geçit töreniyle program, sona erdi.
ERDOĞAN?ZAĞANOS?PAŞA?CAMİİNDE
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından Zağanos Paşa Camii´ne geçerek burada cuma namazını kıldı.
Cuma namazı sonrası vatandaşlara otobüs üzerinden hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye´ye yöneltilen ekonomik tehditlerin bu milleti sindiremeyeceğini vurgulayarak, ?Biz kararlı bir şekilde yola devam ediyoruz. Siz de bu noktada kararlı olun, dik durun? dedi.
?BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ?
Öğle öncesinde Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu´nun mezuniyet törenine katıldığını ve törende 2 bin 500 civarındaki gencin astsubay olarak diplomalarını aldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Elhamdülillah bugün dünden daha güçlüyüz, yarın bugünden daha güçlü olacağız? diye konuştu.
?KARŞIMDA İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELEMİZİN VARİSLERİNİ GÖRÜYORUM?
Balıkesir´in, İmam Birgivî, Hasan Basri Çantay, Gönenli Mehmet Efendi gibi isimlerin şehri olduğuna ve Cuma namazını kıldığı Zağnos Paşa Camii´nin, Fatih Sultan Mehmet´in hizmetinde bulunan Zağnos Mehmet Paşa tarafından yaptırıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu camiinin mimberinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy´un hutbe irat ettiklerini hatırlattı. ?Ben şimdi karşımda bu istiklal ve istikbal mücadelemizin varislerini görüyorum? diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir halkına 24 Haziran seçimlerinde yüzde 50´ye yakın vermiş oldukları destek dolayısıyla da teşekkür etti. Gündemdeki gelişmelere işaret ederek vatandaşlara, Türkiye´ye yöneltilen tehditlere aldırmamaları gerektiğini tavsiye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Bu millet tehditlerle sindirilecek bir millet değildir, bizi kimse sindiremez? diye ekledi.
Vatandaşlardan birbirlerini çok sevmelerini, oluşturulmak istenen fitne ve fesada kulak asmamalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Onun için de bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Kardeşlerim; bizim için Rabia, değil mi? Rabia´mızı da çok iyi kavrayacağız. Onun için, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek yola devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.
?KARARLI BİR ŞEKİLDE YOLA DEVAM EDİYORUZ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye´ye yöneltilen ekonomik tehditlerin hiç birisinin bu milleti sindiremeyeceğini vurgulayan şunları söyledi: ?Biz kararlı bir şekilde yola devam ediyoruz. Siz de bu noktada evelallah kararlı olun, dik durun. Ve biz size güveniyoruz. Siz bizim arkamızda olduğunuz sürece merak etmeyin. Türkiye öyle anlatıldığı gibi yok bilmem kredi derecelendirme kuruluşları şöyle söylemiş, böyle söylemiş, bırakın o sahtekârları, düzenbazları bırakın. Onlar bizim için çok şeyler söylediler. Bu dünyada batan ülkelere bir anda dört derece artırmak suretiyle not veren teşkilatlardır, bunlar böyle teşkilat. Biz işimize bakalım, ne durumdayız ona bakalım.?
Turizmde patlama yaşandığına, Türkiye´nin istihdamda, tarım ve hayvancılıkta gayet iyi gittiğine ve Kurban Bayramı´nda 4 milyon civarında küçük ve büyükbaş hayvanın kurban edildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki zamanlarda daha iyi noktalara gelineceğini vurguladı.
Önümüzdeki yıl Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu´nun mezuniyet töreni ve daha öncesinde yerel seçimler vesilesiyle yine Balıkesir´e geleceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Sizlerle daha çok bir araya geleceğiz. Allah yar, yardımcımız olsun? diyerek konuşmasını tamamladı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli