Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Balıkesir'de coşkulu karşılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Balıkesir

Balıkesir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bağrına bastı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de gerçekleşen mitingte yaptığı konuşmada, aralarında Manyas’ında yer aldığı Ayvalık, Balya, Gömeç ve Sındırgı'ya ileriki yıllarda doğalgaz arzı sağlamayı hedeflediklerini aktardı. 

Bir dizi toplu açılış ve miting için Balıkesir'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, havaalanından çıkışta kendisini karşılayan bando, mehteran ve tülütabakları selamladı. Cengiz Topel Caddesi'nden şehre giren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vatandaşlar yoğun sevgi gösterilerinde bulunurken miting için Kuvayi Milliye Meydanı'na hareket etti. 

Çok yoğun kalabalığın yer aldığı miting alanında konuşmasına vatandaşları selamlayarak başlayan Erdoğan, yaklaşık 3,5 yıllık bir aranın ardından tekrar Balıkesir'de vatandaşlarla hasret gidermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Balıkesir’in gümbür gümbür 2023'e yürüdüğünü belirten Erdoğan, AK Parti'nin ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatına seslenerek "İnşallah sandıkları patlatmaya var mıyız? Sandıklardan inşallah Cumhur İttifakı'yla geleceğe yürümeye var mıyız?" sorusuna "Varız." cevabını aldı. 

Bugün önce toplu açılış töreni gerçekleştireceklerini ve sohbet edeceklerini, ardından partisinin Genişletilmiş İl Meclisi Toplantısı'na katılacağını kaydeden Erdoğan "Bugün burada toplam yatırım bedeli 10 milyar 819 milyon lirayı bulan, güncellenmiş harcama tutarıyla da 37,5 milyar lirayı geçen 357 ayrı yatırım kaleminin toplu açılışını yapıyoruz. Balıkesir'e yakışır." dedi. 

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesinin ilk etabı olan 250 bin sosyal konut projesi çerçevesinde Balıkesir'de toplam 3.900 konut inşa edeceğiz. 'İlk evim, ilk işyerim' adını verdiğimiz projemize şu ana kadar Balıkesirli vatandaşlarımız tarafından ne kadar müracaat var biliyor musunuz? 42 bin başvuru yapıldı." şeklinde konuşan Erdoğan, Balıkesir'i hızlı tren ağlarına bağlayacak olan Osmaneli, Bursa, Bandırma, Balıkesir hattının şu anda inşaatının sürdüğünü, enerjide ise 244 bin doğal gaz abonesi bulunan Balıkesir’e doğal gaz arzı sağladıklarını ileriki süreçte Ayvalık, Balya, Gömeç, Manyas ve Sındırgı'ya doğalgaz arzı sağlamayı hedeflediklerini aktardı. 

Mitinge katılanlara "Türkiye yüzyılını birlikte inşa etmeye hazır mısınız? Balıkesir, 2023'te tercihini büyük ve güçlü Türkiye'den yana yapmaya hazır mısın? Balıkesir, 2023 vizyonuna sahip çıkarak, evlatlarına en değerli mirası bırakmaya hazır mısın? Balıkesir, ülkemize diz çöktürmenin, milletimize boyun eğdirmenin peşinde olanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmaya hazır mısın?" diye seslenen Erdoğan, "Balıkesir yanımızda olduğu müddetçe bize durmak, duraksamak yok." diyerek sözlerine ekledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, tören bitiminde kurdele keserek, açılışları gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balıkesir mitingine ilçemizden AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı organizasyonunda yaklaşık 50’ye yakın otobüs kaldırılırken, çok sayıda partili de özel araçlarıyla gitti. 

Haber Merkezi



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli