Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Cumhuriyet 96 yaşında

Cumhuriyet 96 yaşında

Bandırma ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 96. yılı kutlamaları kapsamında, Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü, devamında Cumhuriyet Caddesinde tören düzenlendi.

Bandırma ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 96. yılı kutlamaları kapsamında, Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü, devamında Cumhuriyet Caddesinde tören düzenlendi.
Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri törende hazır bulundu.
Tören, protokolün halkı selamlamasıyla başlarken, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar yaptı.
Yazar ?Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılında şanlı tarihimizin ecdadımızın ve gök kubbenin şahitliğinde bu güzel mekanda hep bir aradayız Türkiye Cumhuriyeti 96 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk´ün vizyon ve liderliği ile kurulmuştur bu vizyon ve liderliğini Türk milletinin bekası ve milletler camiasında hak ettiği yeri almasına yönelik gösterdiği hedeflerin isabeti de bugüne kadar defalarca teyit edilmiştir milletimizin azmi ve gayreti ile Türkiye Cumhuriyeti Avrupa´nın 7. ve dünyanın 17. Büyük ekonomisi konumuna gelmiştir Türkiye Cumhuriyeti´nin kısa sürede ortaya koyduğu değişim ve gelişme ile hakkın ve adaletin yanında yer alan tutumu pek çok mazlum milletler referans olmuştur. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi gazilerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum. Ülkemizin sınırları dışarısında vatan için bayrak için ezan için kahramanca mücadele eden Mehmetçiğe Allah´tan kolaylıklar diliyorum bayramınızı bir kere daha kutluyor sevgi ve saygılar sunuyorum.? dedi.
Kaymakam Yazar´ın konuşması sona erdikten sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi ve İlçe Genlik Spor Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Tören, kortej yürüyüşü ile sona erdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Cumhuriyet yaşında
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli