Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Cumhuriyet ve Demokrasi Platformu´ndan ?hayır?

Cumhuriyet ve Demokrasi Platformu´ndan ?hayır?

?Bandırma Cumhuriyet ve Demokrasi Platformu?, düzenlediği basın toplantısıyla, 16 Nisan 2017´de yeni Anayasa için yapılacak halk oylamasında ?hayır? oyu kullanacaklarını açıkladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Bandırma Şubesi´nde gerçekleşen basın açıklamasına ADD şubesi, Alevi Kültür Derneği, Büro-İş, BALGÖÇ, BANDAK, Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD), Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Emekçi Kadınlar Platformu, Enerji-İş, Emekli-Sen, GÜMÇED, Koop.-İş, Petrol-İş, Tüketici Koruma Derneği, Tüm Yerel-Sen, Yol-İş ve Vatan Partisi temsilcileri katılarak imza koydular. Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın da hazır bulunduğu toplantıda, ADD Bandırma Şube Başkanı Uğur Kayaalp tarafından şu açıklama okundu:
?25 Şubat Cumartesi günü siyasi partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri olarak ülkemizin geleceğini değiştirecek referandum oylaması öncesi, bir araya gelerek öneri ve görüşlerimizi paylaştık.
Aşağıda ismi bulunan tüm örgütler olarak, oy kullanacağımız 16/04/2017 gününe kadar birlikte çalışıp, demokratik haklarımızı kullanarak, ülkemizin ve milletimizin birliği ve bütünlüğü için, çocuklarımızın geleceği için, , ulusal ve üniter yapının devamı için, özgür, laik, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik, Tam Bağımsız bir TÜRKİYE için HAYIR diyeceğimizi açıklıyoruz.
Yapılmak istenen Anayasa değişikliği ve getirilmek istenen Başkanlık rejimi ile birlikte:
? Kayıtsız şartsız millete ait olan egemenlik, bir kişiye devredilmekte, Büyük Millet Meclisi etkisiz duruma getirilmektedir.
? Cumhuriyetimizin ve parlamenter sistemin en önemli dayanağı olan kuvvetler ayrılığı yok edilmektedir.
? Anayasa Mahkemesi, Devlet Başkanı´nın buyruğuna verilmekte, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, siyasal iktidarın güdümüne sokulmaktadır.
? Yürütme organı olarak öngörülen Cumhurbaşkanı, Meclisin ve Yargının denetiminden çıkarılmaktadır.
? Partili Cumhurbaşkanına, TBMM´ni feshetme yetkisi bile verilmektedir.
Değiştirilmek istenenin sistem değil, rejim olduğunu herkes bilmelidir. Çünkü denetimsiz ve sınırsız yetkilere sahip, bir kişinin egemenliğinde olan yönetim asla demokratik olamaz. Cumhuriyet tarihimiz boyunca kazanılmış tüm haklarımız elimizden alınabilecektir. Her şey bir kişinin inisiyatifine bırakılacaktır. Biz Mustafa Kemal Atatürk´ün bile kabul etmediği bu rejim değişikliğine HAYIR diyoruz.
Bu süreç içerisinde halkımızın tüm kesimleri ile beraber olacağız.
Gençlerimiz ile beraber olacağız. Çünkü gençlerimiz bir madde ile kandırılmak isteniyor. Milletvekili seçim yaşı on sekize indirilecekmiş. Bilinmelidir ki bu sadece aldatmacadır. Bu gün seçilme yaşı yirmi beş iken kaç tane bu yaşta milletvekilimiz var? Ayrıca indirilecek yaşta gençlerimiz daha okul yıllarını bitirmemişler. Meslekleri yok. Paraları yok. Gençlerimiz bu tuzağa düşmeyecektir. Biliyoruz ki onlar HAYIR diyeceklerdir.
Kadınlarımız; cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana nice Avrupa ülkesinden önce kazandıkları haklarını kaybetmemek için var güçleri ile mücadelelerini sürdüreceklerdir. Cumhuriyetin özgür kadını olmaya devam edeceklerdir. Kendilerini aşağılayan, ötekileştiren, eve kapatacak olan bir rejime HAYIR diyeceklerdir.
Bandırma bir işçi kentidir. Eti Maden en stratejik kurumlarımızdan biridir. Varlık fonu adı altında tüm cumhuriyet birikimlerimizin gasp edilmesine, seçim öncesi peşkeş çekilmesine işçilerimiz asla müsaade etmeyecektir. Tüm işçilerimiz HAYIR diyecektir.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli